Witam. Mam pytanie dotyczące kontrolki niskiego poziomu płynu w zbiorniczku spryskiwacza szyb w octavi 1 ice 2003r. Chodzi mi o tę kontrolkę barwy pomarańczowej wyświtlaną na zegarach. Dotychczas takiej funkcji nie posiadałam a chciałbym coś takiego mieć. Interesuje mnie jak można ją uruchomić np. vagiem czy też trzeba zaopatrzyć się w specjalny zbiorniczek lub silniczek z czujnikem poziomu płunu. Obecnie zamontowany jest fabryczny zbiorniczek płynu o pojemności 3l wraz z oryginalnym silniczkiem.
Chodzi mi o tę kontrolkę barwy pomarańczowej wyświetlaną na zegarach. Dotychczas takiej funkcji nie posiadałam a chciałbym coś takiego mieć. Interesuje mnie jak można ją uruchomić np. vagiem czy też trzeba zaopatrzyć się w specjalny zbiorniczek lub silniczek z czujnikem poziomu płunu. Obecnie zamontowany jest fabryczny zbiorniczek płynu o pojemności 3l wraz z oryginalnym silniczkiem.
Potrzebujesz:
1. zamontować czujnik poziomu płynu w zbiorniczku (kupić zbiornik z czujnikiem albo sam czujnik i wiercić otwór w obecnym),
2. podciągnąć instalację do zegarów/licznika,
3. przekodować licznik (tutaj najmniej pracy :lol przy pomocy np. VAGa
I to wszystko...
No to widzę ze to nie jest takie proste i szybkie jeżeli chodzi o tę instalację . A wiesz może kolego awiacek czy jeżeli kupię sam silniczek z czujnikiem i od blokuję te fukcję vagiem to już będzie wszytko działało bo instalacja może już jest. Do tego co mam silniczka dochodzą mi dwa przewody a nie wiem ile bedzie do tego nowego silniczka :?:
lesiu, silniczek ( pompka ) jest taka sama. Trzeba zainstalować dodatkowy czujnik w zbiorniku z płynem ( całkiem oddzielna część nie związana z pompką ). Co do instalacji to na 99,99999% jej nie ma, chyba że wsześniej był inny zbiornik ( z czujnikiem )...
No to widzę ze to nie jest takie proste i szybkie jeżeli chodzi o tę instalację . A wiesz może kolego awiacek czy jeżeli kupię sam silniczek z czujnikiem i od blokuję te fukcję vagiem to już będzie wszytko działało bo instalacja może już jest. Do tego co mam silniczka dochodzą mi dwa przewody a nie wiem ile bedzie do tego nowego silniczka :?:
Chyba czegoś nie rozumiem :?
Przy zbiorniczku nie ma silniczka tylko pompka (dwa przewody)
Czujnik to osobna instalacja (dodatkowe dwa przewody), jeden do masy drugi do licznika. Czujnik nie jest zintegrowany z pompką.
Jeżeli nawet zbiornik nie jest przystosowany do zamontowania czujnika, oraz brak instalacji (przewodów), to i tak będzie sporo pracy. Warto więc pomyśleć o czymś takim;
Komentarz