Kontrolka poziomu płynu spryskiwacza szyb

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Flash
    Classic
    • 2008
    • 18

GIVE TO ME BABY !! :szeroki_usmiech
    Flash
  • lesiu
    Ambiente
    • 2007
    • 149

Witam. Mam pytanie dotyczące kontrolki niskiego poziomu płynu w zbiorniczku spryskiwacza szyb w octavi 1 ice 2003r. Chodzi mi o tę kontrolkę barwy pomarańczowej wyświtlaną na zegarach. Dotychczas takiej funkcji nie posiadałam a chciałbym coś takiego mieć. Interesuje mnie jak można ją uruchomić np. vagiem czy też trzeba zaopatrzyć się w specjalny zbiorniczek lub silniczek z czujnikem poziomu płunu. Obecnie zamontowany jest fabryczny zbiorniczek płynu o pojemności 3l wraz z oryginalnym silniczkiem.
    lesiu

Komentarz

• awiacek
      Ambiente
      • 2007
      • 152

Re: Kontrolka poziomu płynu spryskiwacza szyb

Zamieszczone przez lesiu
      Chodzi mi o tę kontrolkę barwy pomarańczowej wyświetlaną na zegarach. Dotychczas takiej funkcji nie posiadałam a chciałbym coś takiego mieć. Interesuje mnie jak można ją uruchomić np. vagiem czy też trzeba zaopatrzyć się w specjalny zbiorniczek lub silniczek z czujnikem poziomu płunu. Obecnie zamontowany jest fabryczny zbiorniczek płynu o pojemności 3l wraz z oryginalnym silniczkiem.
      Potrzebujesz:
      1. zamontować czujnik poziomu płynu w zbiorniczku (kupić zbiornik z czujnikiem albo sam czujnik i wiercić otwór w obecnym),
      2. podciągnąć instalację do zegarów/licznika,
      3. przekodować licznik (tutaj najmniej pracy :lol przy pomocy np. VAGa
      I to wszystko...

Komentarz

• lesiu
        Ambiente
        • 2007
        • 149

No to widzę ze to nie jest takie proste i szybkie jeżeli chodzi o tę instalację . A wiesz może kolego awiacek czy jeżeli kupię sam silniczek z czujnikiem i od blokuję te fukcję vagiem to już będzie wszytko działało bo instalacja może już jest. Do tego co mam silniczka dochodzą mi dwa przewody a nie wiem ile bedzie do tego nowego silniczka :?:
        lesiu

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

lesiu, silniczek ( pompka ) jest taka sama. Trzeba zainstalować dodatkowy czujnik w zbiorniku z płynem ( całkiem oddzielna część nie związana z pompką ). Co do instalacji to na 99,99999% jej nie ma, chyba że wsześniej był inny zbiornik ( z czujnikiem )...
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• lesiu
            Ambiente
            • 2007
            • 149

Dzięki wielkie kowal 2002 i awiacek. Wydaje mi się ze wszystko już wiem. Teraz zostaje mi zakupić czujnik lub nowy zbiorniczek i działać
            lesiu

Komentarz

• awiacek
              Ambiente
              • 2007
              • 152

Zamieszczone przez lesiu
              No to widzę ze to nie jest takie proste i szybkie jeżeli chodzi o tę instalację . A wiesz może kolego awiacek czy jeżeli kupię sam silniczek z czujnikiem i od blokuję te fukcję vagiem to już będzie wszytko działało bo instalacja może już jest. Do tego co mam silniczka dochodzą mi dwa przewody a nie wiem ile bedzie do tego nowego silniczka :?:
              Chyba czegoś nie rozumiem :?
              Przy zbiorniczku nie ma silniczka tylko pompka (dwa przewody)
              Czujnik to osobna instalacja (dodatkowe dwa przewody), jeden do masy drugi do licznika.
              Czujnik nie jest zintegrowany z pompką.

Komentarz

• Marian 2
                L&K
                • 2007
                • 1087
                • Octavia I combi (1U5)
                • AQY 2.0 MPI 115 KM

Jeżeli nawet zbiornik nie jest przystosowany do zamontowania czujnika, oraz brak instalacji (przewodów), to i tak będzie sporo pracy. Warto więc pomyśleć o czymś takim;

Zbudowanie i zamontowanie takiego wskażnika nie jest trudne, a dokładność dużo większa.

Komentarz

Pracuję...