Elektryczne szyby - usterka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lucky
    Classic
    • 2010
    • 2

5-cio przewodowa (wtyk 6-pin) to sonda szerokopasmowa. Troche inaczej działa niż typowa sonda cyrkonowa i nie sprawdzisz jej działania woltomierzem. Rezystor we wtyczce używany jako kalibracyjny - raczej jest to ważna rzecz

Wiecej o LSU-4 bo pewnie o taką pytasz: http://www.airfuelmeter.com/english/lsu4_en_sensor.htm
  • Kilerrrr
    Classic
    • 2009
    • 4

Witam
    Posiadam skodę octavię z 1997r 1,9 TDI mam taki problem: nie działają mi wszystkie szyby. Po wciśnięciu przycisku otwierania słychać że mechanizm chodzi ale szyba ani drgnie czy ma ktoś może jakiś pomysł co z tym zrobić, schemat i opis działania takiego mechanizmu, czy da sie to samemu wykonać i czy drogi jest tego koszt jeśli zleci sie to serwisowi? Pozdrawiam

Komentarz

• zurcio
      RS
      • 2008
      • 2046

Zamieszczone przez Kilerrrr
      Po wciśnięciu przycisku otwierania słychać że mechanizm chodzi
      Chodzi cicho czy "trzeszczy" :?:

[ Dodano: Nie 15 Lut, 09 21:10 ]
      Na początek skorzystaj z Szukajki bo tematy często poruszane na forum :szeroki_usmiech
      Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• gregor6
        Rider
        • 2008
        • 488
        • Volkswagen

Najpierw trzeba by rozebrać te drzwi w których szyba nie działa. U mnie po kupnie autka okazało się, że szyba jest podparta deską a w mechanizmie zwijania linek wszystko poplątane i generalnie zmasakrowane. Silnik był cały więc wymieniłem sam mechanizm (120zł).

Komentarz

• Kilerrrr
          Classic
          • 2009
          • 4

rozebrałem drzwi i chodzi w miarę cicho, chyba że dopchnę linki do silniczka to wtedy trzeszczy. Chyba zacznę o wymontowania mechanizmu i obejrzenia go.
          Pozdrawiam

Komentarz

• zurcio
            RS
            • 2008
            • 2046

Chyba zacznę o wymontowania mechanizmu i obejrzenia go.
            Również zacząłbym od tego, najprawdopodobniej masz do wymiany ...

To powinno Ci trochę pomóc: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=18660
            Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• Pinech_88
              Drive
              • 2009
              • 52

Zamieszczone przez gregor6
              Najpierw trzeba by rozebrać te drzwi w których szyba nie działa. U mnie po kupnie autka okazało się, że szyba jest podparta deską a w mechanizmie zwijania linek wszystko poplątane i generalnie zmasakrowane. Silnik był cały więc wymieniłem sam mechanizm (120zł).
              Też się z tym spotkałem

[ Dodano: Pon 16 Lut, 09 14:21 ]
              Tylko, że u mnie powiedział od razu, że nie działa:-) ale nie powiedział o tym patyku...
              "Życie to nie bajka, choć czasem tak wygląda."

Komentarz

• gregor6
                Rider
                • 2008
                • 488
                • Volkswagen

rozebrałem drzwi i chodzi w miarę cicho, chyba że dopchnę linki do silniczka to wtedy trzeszczy. Chyba zacznę o wymontowania mechanizmu i obejrzenia go.
                Pozdrawiam
                A szyba trzyma się sama, czy jest jakoś podparta :?: Uważaj przy wyciąganiu mechanizmu na szybę.

Komentarz

• Kilerrrr
                  Classic
                  • 2009
                  • 4

spox juz ja wyciagnąłem z mechanizmu i podparłem ale nie mam czasu wziąść za wyjecie mechanizmu dzieki w każdym bądź razie

Komentarz

• grzesio99
                    Drive
                    • 2007
                    • 59

Dołączę się do tematu - u mnie to samo, rozebralem wczoraj drzwi i okazało sie ze rozpadla się ta zębatka od silnika na która sa nawinięte linki które okazały się "pomięte". Silniczek chodzi, szybę podparłem kołkiem - i mam pytanko czy wymiana mechanizmy ktory na Allego kosztuje ok 80 zl sprawi mi jakis większy problem??

[ Dodano: Pią 27 Lut, 09 14:37 ]
                    Dołączę się do tematu - u mnie to samo, rozebralem wczoraj drzwi i okazało sie ze rozpadla się ta zębatka od silnika na która sa nawinięte linki które okazały się "pomięte". Silniczek chodzi, szybę podparłem kołkiem - i mam pytanko czy wymiana mechanizmy ktory na Allego kosztuje ok 80 zl sprawi mi jakis większy problem??
                    Kolor: czerwień rajdowa
                    Model: GLX
                    Silnik: 1,6 AEE z LPG
                    UPro520XL + A1500

Komentarz

• gregor6
                      Rider
                      • 2008
                      • 488
                      • Volkswagen

grzesio99, Nie powinieneś mieć większych problemów. Ja miałem dokładnie taki sam przypadek

Komentarz

Pracuję...