akumulator

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • vivaldi4
    Classic
    • 2010
    • 17

akumulator

Niedawno gdzieś czytałem o problemach z silnikiem 1.2 htp w fabii. Właściciel trochę znał się na mechanice samochodu i sam wyremontował silnik z niezbyt dużym przebiegiem. Opisywał, że konstrukcja jest wybitnie dziadowska, nastawiona na zarabianie na serwisie. Dobrze nie pamiętam ale głównym wnioskiem było to, że lepiej wymienić silnik niż go remontować :-(

Myślę, że 1.6 będzie trwalszy. Choć sam przymierzam się do 1.4 tsi :-) Przy rocznych przebiegach poniżej 15 tys trwałośc silnika nie ma dla mnie znaczenia :-)

Pozdrawiam, krzysn
  • Jasiu1907
    Drive
    • 2009
    • 48

akumulator

Witam mam octavie 1.6 98r. 74kw i nie wiem jaki akumulator kupić proszę o pomoc dzięki

Komentarz

• fabia2
      Rider
      • 2008
      • 260

Akumulator wg AD ma miec 44Ah :wink:
      Auto jest Bogiem, a prędkość nałogiem.

Komentarz

• Jasiu1907
        Drive
        • 2009
        • 48

ja myśle nad zakupem 50ah 450A nie był by lepszy?? i wogóle jaki wybrać bezobsługowy czy normalny?? normalny chyba lepszy bo można go dłużej eksploatować i ma dłuższą żywotność chyba że się myle

Komentarz

• fabia2
          Rider
          • 2008
          • 260

50Ah może być. Ja tam raczej obstawał bym za bezobsługowym :-) BO nie miałbym i tak czasu go "obsługiwać"

Komentarz

• gal anonimm
            Classic
            • 2008
            • 15

Jasiu1907, tu masz katalog akumulatorów, z tym ze z tego co widze to tu zalecają w granicach 60 AH;

Komentarz

• Jasiu1907
              Drive
              • 2009
              • 48

60ah to za dużo chyba że do1.9tdi bo do silnika1.6 z gazem taki akumulator był by niedoładowywany a to skraca jego żywotność

Komentarz

• gal anonimm
                Classic
                • 2008
                • 15

w dieslu jest 74 Ah, w benzynie jeśli masz wszystko w elektryce, to taki 60 Ah jest nawet zalecany, a z doładowaniem chyba nie będzie problemu;

Komentarz

• fabia2
                  Rider
                  • 2008
                  • 260

Ale moim zdaniem nie ma co przesadzać z pojemnośćą :] Produccent zaleca 44Ah i to wystarcza, wiec 50 to moim zdaniem naprawde wystarczająca bateria

Komentarz

• zurcio
                    RS
                    • 2008
                    • 2046

Zamieszczone przez Jasiu1907
                    i wogóle jaki wybrać bezobsługowy czy normalny?? normalny chyba lepszy bo można go dłużej eksploatować i ma dłuższą żywotność chyba że się myle
                    Z tymi bezobsługowymi to też nie jest tak kolorowo :szeroki_usmiech
                    Poczytaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=21537
                    Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• Sebastian_M26
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 1823
                      • Superb II (3T4)

Możesz założyć od 50Ah do ...tak dużego jaki wejdzie, w zależności od potrzeb i portfela.
                      Ja mam od roku 80Ah bo taki dostałem za darmo jak padł poprzednik.
                      Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

Pracuję...