Centralny zamek.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • halun
    Classic
    • 2010
    • 11

Centralny zamek.

pewnie znacie, ale jesli nie, to jest taka firma Fotonet w Tychach
    Wystawy fotograficzne, wywoływanie zdjęć oraz pełna gama foto-produktów! Zapraszamy do naszego sklepu w Tychach! + 48 510 238 968

Ceny ma bardzo ciekawe, i sam sie zastanawiam czy sobie np jakiegos breloka nie sprawic, tyle ze grafik ze mnie zaden. Jest to o tyle fajne ze breloczek mozna sobie spersonalizowac, czyli np hmm... wstawic zdjecie swojego auta? swoje zdjecie? symbol wersji (np Elegance), nr rejestracyjny czy napis TDI? Mozliwosci sa spore.

Mozna tez zonie na Walentynki sprawic stringi z napisem OCP
  • kolakola88
    Classic
    • 2009
    • 4

Centralny zamek.

Witam. Mam problem z moim Autkiem ( Octavia 1.9 Glx z 98r.). W czasie jazdy sam włącza i wyłącza mi się centralny zamek. Co może być tego powodem?

Komentarz

• lunio666
      Drive
      • 2007
      • 78

Masz gdzies zwarcie!! sprawdz pomiedzy drzwiami a karoseria w tych gumach.

Pozdrawiam

Komentarz

• Digix
        Drive
        • 2008
        • 64

Być może masz ustawiony tak że po przekroczeniu 5 KM sam ci blokuje drzwi .

Komentarz

• lunio666
          Drive
          • 2007
          • 78

moze byc. czyli to bedzie ze po przekroczeniu 5km/h dzwi sie zamkna a otworza sie dopiero po wyjeciu kluczyka ze stacyjki, jezeli tak sie dzieje to masz tak ustawione w module konfortu a jezeli w czasie jazdy sie zamyka i otwiera to tak jak wyrzej napisalem masz gdzies zwarcie.

Komentarz

• zurcio
            RS
            • 2008
            • 2046

Zamieszczone przez lunio666
            Masz gdzies zwarcie!! sprawdz pomiedzy drzwiami a karoseria w tych gumach.
            Jak to nie pomoże sprawdź moduł komfortu.
            Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• bobas
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1676

Pytanie mam do modułu komfortu , czy jak autko się zamknie to po 5 km to można je otworzyć przyciskiem z drzwi? Jak włączyć ten moduł . Sorry za OT
              BYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786

JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705

www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl

FB: Michał Storoniak

Komentarz

• zurcio
                RS
                • 2008
                • 2046

Zamieszczone przez bobas
                Jak włączyć ten moduł .
                Vagiem

Co do otwieranie nie pamiętam dokładnie jak jest w O1, ale albo przyciskiem albo klamką od drzwi (tak jest u kumpla w Golfie IV).
                Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• mojrzesz
                  Drive
                  • 2009
                  • 89

Żeby włączyć trzeba wejść vagiem w moduł komfortu 46 potem w 10 adaptacja kanału 3 tak miałem w golfie , myślę ze w octavii jest tak samo.Ale po jakimś czasie zaczynało mnie to denerwować i to wyłączyłem

Komentarz

• kolakola88
                    Classic
                    • 2009
                    • 4

Popatrze czy nie mam tego zwarcia gdzieś.. Jak to nie pomoże to pokombinuje z tym modułem komfortu... Na pewno nie jest ustawione tak, że po przekroczeniu 5km/h sie załącza. Chodzi o to że centralny się włącza i wyłącza w czasie jazdy. Potrafi tak "klikać" kilkanascie razy w ciagu jazdy.

Komentarz

• zurcio
                      RS
                      • 2008
                      • 2046

Zamieszczone przez kolakola88
                      po przekroczeniu 5km/h sie załącza.
                      z tego co pamiętam to chyba jest 15 km/h

Zamieszczone przez kolakola88
                      Potrafi tak "klikać" kilkanascie razy w ciagu jazdy.
                      podczas jazdy buda pracuje i raz załącza ... raz rozłącza ...

Zaczynaj zawsze od tego co Cię nie kosztuje, szkoda popłynąć na niepotrzebną kaskę.

Komentarz

• kolakola88
                        Classic
                        • 2009
                        • 4

Lunio666 mógłbyś mi dokładniej sprecyzować o które gumy chodzi..
                        Możliwe że to właśnie coś z tymi kumami bo jedne drzwi mam trochę opuszczone na zawiasach... z góry dzięki !

Komentarz

• maniek71
                          Classic
                          • 2008
                          • 16

miałem podobny problem w moim autku Octavia 1 tak jak kledze centralny zamykał i otwierał drzwi nie tylko w trakcie jazdy ale też na postoju i kiedy zamykałem lewe przednie drzwi, po zdjęciu boczka i analizie problemu okazało się że moduł zamka powodował takie jego zachowanie i ja swój problem rozwiązałem podłożeniem pomiędzy blachę drzwi a moduł zamka pianki styropianowej dla zamortyzowania i przymocowaniem za pomocą plastikowych pasków zaciskowych modułu zamka do ramy drzwi okazało się ze zabieg pomógł i usztywnienie modułu zamka zlikwidowało mój problem.
                          Korzystaj z rad mądrzejszych od siebie, zaoszczędzisz czas i pieniądze.

Komentarz

• jazet
                            Classic
                            • 2007
                            • 16

A może ktoś z Kolegów miał taki problem z prawym przednim zamkiem .
                            U mnie nie zawsze reaguje na otwarcie od kierowcy - trzeba go otworzyć bezpośrednio .
                            Nie miga wtedy dioda przy ryglu .
                            Mam zamek centralny bez pilota .

Komentarz

• Chomik
                              Ambiente
                              • 2007
                              • 161

Apropos moja biała strzała / O1 fl, 2001, AHF /właśnie jest w serwisie od 3 dni z powodu wariacji z zamkami, modułem komfortu etc. Zaczęło sie od tego że samochód kilka dni temu, po deszczu sam kilkakrotnie podczas jazdy otwierał i zamykał sobie centralny zamek. Zamknąłem auto na noc, uzbroiłem - rano wszystko ok. Pojechałem do hipermarketu. Kiedy wróciłem, alarm był nadal załączony, zamki były odryglowane a szyby opuszczone. Wymiękłem. Potem tego samego dnia jeszcze 3 razy zrobił ten sam kawał na parkingu, więc wieczorem wio do zaprzyjaźnionego serwisu. Wyszły błędy na vagu: jakieś zwarcia na masie przy stacyjce i przy przełąćzniku na drzwiach, błedy w module komfortu.... Alarm został odłączony, błędy skasowane i cisza...Włączyli alarm - ten sam obiaw. Będą jeszcze sprawdzać ale wszystko wskazuje na to, że coś się stało ze sterownikiem alarmu i trzeba będzie zastąpić prestige innym alarmem....Ciekaw jestem jak się ta sytuacja zakończy. 8)
                              była O1 1,9 tdi ahf ( 125 KM, 275 nm ), jest O2 fl, 1,9 tdi bxe ( 143,8 KM, 336,6 nm ) Biała Strzała:
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...173266#1173266
                              Serwis By DGW

Komentarz

Pracuję...