Witam. Jestem nowy na forum. To mój pierwszy post. Dzisiaj zobaczyłem, że na chromowanej obwódce atrapy przedniej wyskoczyły jakieś dziwne bąbelki. Wygląda to jakby ramka dostała wysypki albo jakby porobiły się bąbelki powietrza pod spodem;]] występuje to tylko na dolnej części ramki praktycznie na całej jej długości. Boki i góra ze znaczkiem jest ok. Całość jest taka chropowata. Nie ma dziur, lakier nie jest odpryśnięty, więc chyba to nie uszkodzenia od kamieni i myślę, że jest to jakaś wada fabryczna. Chyba, że od jakiegoś środka użytego na myjni się to zrobiło choć też wątpię. Auto jest nowe z kwietnia zeszłego roku więc trochę mnie to zaniepokoiło. Może ktoś z Was miał podobny problem i zna rozwiązanie? Jeżeli nie to czeka mnie wizyta w serwisie i jakaś reklamacja pewnie. Prawdopodobnie może to być wina źle nałożonego lakieru na ten element lub brak podkładu pod nim i po pewnym czasie prawdopodobne jest, że zacznie odpryskiwać. Myślicie, że da rade to zareklamować w jakiś sposób?? Dzięki z góry.
kosior_85, jeśli masz gwarancje, nie ma żadnego problemu. jechać do ASO, zareklamować i czekać na nowa część. miałem podobny temat w seacie. debile dolewali do akumulatora roztwór i pochlapali całego grilla z przodu. zmatowiał i zaczęło się łuszczyć. pojechałem, pokazałem w ASO co mnie boli i po paru dniach miałem już nowego grilla.
Jutro podjadę i mam nadzieje, że będą mili i uprzejmi tak samo, kiedy auto było kupowane;]] Podobno ASO dba o klientów i dość wysoko stoi w rankingach uprzejmości i fachowości zarazem, wiec mam nadzieje że ma to przełożenie z papieru na rzeczywistość. Dzięki bardzo za pomoc.
Podobno ASO dba o klientów i dość wysoko stoi w rankingach uprzejmości i fachowości zarazem, wiec mam nadzieje że ma to przełożenie z papieru na rzeczywistość
oby ci się to szybko sprawdziło i oczywiscie bez nerwów i straconego czasu. :wink:
Myslę, że kochają uszczuplać nasz portfel. :diabelski_usmiech
Jak jedziesz do ASO z gwarancją przygotuj się jak na wojnę (najlepiej z zapleczem prowiantu) bo nigdy nie wiadomo ile starć i potyczek Cię czeka. :twisted:
Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Dzisiaj byłem w sprawie tej obwódki w ASO Skody Bednarek Łódź na ul. Szczecińskiej i bardzo miło została załatwiona sprawa i nikt nie kręcił nosem, że muszą coś zrobić w ramach gwarancji jak to bywa u niektórych innych dealerów . Przyszło 2 "speców" dotknęli obejrzeli i powiedzieli, że jak najbardziej należy mi się wymiana, gdyż jest to wada fabryczna. Więc polecam to ASO łodziakom i mieszkańcom z okolic
Chyba można zamknąć ten temat czy co tam się z tym robi po wyjaśnieniu. Średnio się orientuje jeszcze ale regulamin forum przeczytałem oczywiście na początku żeby nie było, że świeżak coś tu mąci A na przyszłość dla innych to jest to fabryczna wada elementu spowodowana złym lakierowaniem i jeżeli mamy jeszcze gwarancję to należy nam się wymiana na nową. Pozdrawiam i dzięki za szybką pomoc w rozwikłaniu tej zagadki
Komentarz