stuki w drzwiach przednich OI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Brenas
    Classic
    • 2010
    • 4

jedynie bym zmeinil te miejsce na krakowskim terenie bo w grubej rybie sa dos wysokie Ceny za wysokie jak dlamnie bym zmienil na inna taka dla normalnego polaka
  • figur
    Classic
    • 2008
    • 13

witam,
    od paru dni zaczęło coś mi stukać w przednich drzwiach od kierowcy. najczęściej przy jeździe z góry na wyższych biegach hamując silnikiem oraz przy przyspieszaniu (najczęściej występuje przy dodawaniu i odejmowanie gazu). kotwicę od zamka mam starego typu - bez podkładki gumowej. prosty patent z WD40 zapodany w poście http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...wiach&start=15 u mnie nie działa. może ktoś z forumowiczów poradzi co to może być?
    pzdr

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Owin tą kotwicę taśma izolacyjna. Na jakis czas powinno pomóc, patent zaczerpniety od Asów ze Skody :wink:
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• Maru 123
        RS
        • 2008
        • 4660

figur, A DRZWI MAJĄ LUZY NA ZAWIASACH?
        1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• figur
          Classic
          • 2008
          • 13

patent z taśmą tylko trochę zmniejszył stuki. a na zawiasach minimalny luz wykryłem

Komentarz

• lukas_ig
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2006
            • 230

Bo prawdopodobnie drzwi zle się układają po zamknięciu. Tam jedyna regulacja jaka jest to właśnie na tej 'kotwicy'. U mnie się tak stalo ze musialem tą 'kotwice' opuscic bo od zamykania drzwi zamek podbil ją do góry. Powodowalo to trzeszczenie drzwi przy kazdym ruszaniu i hamowaniu.
            PerfectService by

Komentarz

• yacoreq
              Classic
              • 2013
              • 9

Witam! Jestem pierwszy raz na forum. Od 1,5 miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem octavki z 2008r. z slinikiem 1.6 BFQ bez gazu. Autko ma minimalny przebieg 22000km, z czego ja zrobiłem 2000km. I kilka dni temu pojawił się ten sam problem - stuki w prawych drzwiach przednich, przy gwałtowniejszym ruszaniu i hamowaniu. Co jest tego powodem?
              Wkurza mnie to okrutnie, zwłaszcza, że przedtem jeździłem daewoo nexia i było to samo. Wtedy pomogła wymiana sworzni w zawiasach drzwi, a tu nie wiem co robić. Kolejne (moje drugie) auto i znowu to stukanie... Wrr! Proszę o pomoc!
              Yacoreq

Komentarz

otworz delikatnie drzwi tak ze 20 cm i sprawdz gora dol szarpiac, jesli ma taki przebieg 22000?!?! to dziwne zeby juz zawiasy chyba ze zjadles jedno 0 w przebiegu to wtedy napewno zawiasy.
                ja mam 270 tys. no i stukaja te przednie, choc raczej przy wyjazdach na krawezniki kiedy na karoserie dzialaja sily skretne. Kupilem ten mniejszy zawias izeby na probe go wymienic kosztowal ori 50 zl, z tym ze jeszcze nie wymienilem, wiec nie wiem czy wystarczy tylko jego zrobic czy tez ten duzy, ale on jest drogi.

Komentarz

• yacoreq
                  Classic
                  • 2013
                  • 9

Auto ma rzeczywiście tylko 22 tyś. km. Nie ma luzó na zawiasach - otwierałem pod różnymi kątami, szarpałem góra dół, ale siedzą dobrze. Drzwi nie są opadnięte itd. Zastanawiam się, czy te stuki nie są z zamką, chociaż na ucho wydaje mi się, że bardziej je słychać z okolic zawiasów jednak.
                  Yacoreq

Komentarz

• mariush19
                    Rider
                    • 2009
                    • 639
                    • Octavia III (5E3)
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Jeśli są luzy to na tym dolnym, u mnie też stuka przy ruszaniu/hamowaniu/nierównościach ale luz przy lekko niedomkniętych drzwiach jest około 1cm. Jak zamykam drzwi to czuję jak podskakują przy zamknięciu, bo właśnie ten 1cm opadły. Ciężko kupić ten dolny zawias w dobrej cenie i żeby być pewnym że luzu nie będzie miał. Ori nówka bardzo droga chyba ponad 200pln

Komentarz

Pracuję...