Silnik zgasł podczas jazdy ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kuzniaszatana
    Classic
    • 2008
    • 3

mam wrazenie ze potwierdziles to co napisalem wczesniej

otoz gdy WZIETO pod uwage ta nasza drobna specyfike drog/paliwa/eksploatacji
    sprzedaz takiego Lupo miala szanse byc strzalem w stope i pewnie dla tego wlasnie skonczylo sie to tak jak piszesz.
    do czego zmierzam - wydaje mi sie malo prawdopodobne zeby tworzono 2 wersje tabel serwisowych ktore przytoczyles, bo ktos dotarlby sobie do 'oryginalu' i podniosl wielki wrzask ze w PL sprzedaja 'drugi gatunek'.
    tak wiec tabela oficjalna funkcjonuje sobie jak najbardziej (i w krajach gdzie maja normalne drogi i paliwa moze byc wyznacznikiem terminow wymian) , ale PRAKTYKA pokazuje co innego. przynajmniej w PL.

pozdrawiam
  • gustlik77
    Classic
    • 2007
    • 4

posiadam octavie 90 KM 2002r 190.000 km dzisiaj podczas powrotu z pracy na wolnych obrotach pojawiło się dziwne grzechotanie z okolic rozrządu który był wymieniany przy ok 165.000 km , do tego zapaliła się kontrolka od ASR i cały czas się paliła po przejechaniu ok 5 km za mną pojawiła się chmura białego dymu silnik zgasł sam i powrót do domu na linie. Silnik kręci ale nie odpala pasek rozrządu jest cały. Proszę o radę [/quote]
    Poprzednio miałem
    1.9 TDi ALH kombi

Komentarz

• marekzu
      L&K
      • 2007
      • 1412
      • Superb II combi (3V5)

jak 90 KM to agr lub alh - w mysle ze wypadla dziura w tloku - poszukaj na forum - byly juz tu takie przypadki

Komentarz

Pracuję...