Zamieszczone przez oizo
czujnik parkowania nie przestaje piszczec
Zwiń
X
-
czujnik parkowania nie przestaje piszczec
Hej, dzis po myjce - karczer - myjnia bezdotykowa moj czujnik parkowania zwariowal. Od razu po wrzuceniu wstecznego zaczyna piszczec ciaglym dzwiekiem jakby stal tuz przy scianie. Czujniki wygladaja na nieuszkodzone, sa czyste. Moze podczas mycia dostala sie gdzies woda i jest zwarcie... Odczekalem 5 godzin i sprawdzilem - problem nie ustapil.
Czy jest szansa ze przejdzie samo? Ewentualnie co mozna z tym zrobic jezeli nie minie?Virus injected!
-
-
Zamieszczone przez scr008Moze podczas mycia dostala sie gdzies woda i jest zwarcie
poczekaj do rana jeśli nie przejdzie proponuje podłączyć się pod VAG, wykaże każdy, no prawie każdy błąd :wink:
w najgorszym wypadku, czujnik do wymiany...
Komentarz
-
-
Autko neistety stoi na dworzu. Rano odpalilem, wrzucilem wsteczny i dalej piszczal ale po rozgrzaniu 5 minutowym (mroz byl w nocy) problem minal... Mam nadzieje ze po nastepnym myciu problem nie powtorzy sie znow :/
A czy czujnik do OII i OI jest taki sam? Na allegro widzialem tylko do OIIVirus injected!
Komentarz
-
-
czujki będe miał w piątek więc w sobotę zakładam
link do aukcji http://www.allegro.pl/item579270328_...arktronik.html
Komentarz
-
-
ja po myjce bezdotykowej czasem mam podobny problem (z piszczeniem na wstecznym) a rozwiazuje go w prosty sposob - dmucham w kazdy czujnik i zawsze widac jak wyplywa z niego woda i wszystko jest ok :wink:taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl
Komentarz
-
-
Nie martwiłbym się zbytnio tymi czujnikami, u mnie też po myjni lub na mrozie, albo jak rosa obsiądzie na samochodzie to też potrafią piszczeć, ale za każdym razem po przeschnięciu wszystko wraca do normy
scr008 gdyby nawet powrócił Ci ten problem to za pewne zniknie tak szybko jak się pojawił
Komentarz
-
Komentarz