witaj.
[O1] Problem z odpalaniem TDI AGR
Zwiń
X
-
[O1] Problem z odpalaniem TDI AGR
Witam...Mam octavie 1.9 tdi 90km AGR przebieg 369 tys.km...Silnik ogolnie jest w stanie idealnym...nie bierze oleju, ma moc, wszystko cacy...Silnik ma zrobionego chipa oraz zwiekszona dawke rozruchu na cieplym silniku...Problem tkwi w tym ze np.rano odpale, pojade do sklepu(silnik nie ma jeszcze 90 stopni) wroce zgasze i przyjde za 15 minut to auto nie chce zapalic...zauwazylem ze im dluzej stoi tym dluzej trzeba krecic zeby zaskoczyla(czasami lapie dopiero za trzecim razem krecenia po 10s)...natomiast jak silnik nagrzeje sie do 90 stopni pali od strzala...swiece,filtry,zaworek w filtrze,rozrzad wymienione, kat wtrysku idealny...nie wiem juz co sie dzieje;/...pomozcie prosze.
-
-
a mi to wyglada na nieszczelnosc w paliwie...na poczatek filtr paliwa wraz z plastikowym trojnikiem nowypozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
wszystko bylo sprawdzane...nie ma zadnych bledow...a o co chodzi z tymi predkościami obr. silnika?...oczywiscie w przewodzie caly czas jest paliwo.
[ Dodano: Wto 17 Mar, 09 15:34 ]
filtr jest nowy Bosch a trojnik tez wymienilem na nowy bo mialem troche powietrza w wezyku ale i to nie pomoglo.
Komentarz
-
Komentarz