kłopot z tempomatem w oII - pomocy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukaszrock
    Classic
    • 2009
    • 10

Zamieszczone przez Karpie
    gdyż jest mróz (dzisiaj 12 stopni) i samochód przejechał 1,2 tys. km dopiero, pewnie w normalnych warunkach będzie palił tyle co inne.
    Akurat z mojego doświadczenia wynika, że:
    1) nie ma różnicy w spalaniu na dotarciu i po
    2) jak jest mróz to często warunki na drodze nie sprzyjają dynamicznej jeździ, więc z powodu spokojnej jazdy spalanie jest mniejsze niż podczas dobrej pogody, kiedy można w pełni wykorzystać dynamikę samochodu

W związku z tym nie liczyłbym na jakiś spektakularny spadek spalania.
    luki
  • erazmuzz
    Classic
    • 2008
    • 33

Witam wszystkich użytkowników

Zwracam się o pomoc gdyż mam problem zamontowanym tempomatem
    Auto fabrycznie go nie posiadało, zakupiłem oryginalną manetkę i zamontowałem, w instalacji auta nie było połączenia pomiędzy sterownikiem koła złącze T20a/13 a złączem w podszybiu z lewej strony T12d/4 połączenie wykonałem. Po tym zabiegu wziąłem się za kodowanie samego sterownika koła kodowanie przebiegło pomyślnie sprawdziłem w blokach pomiarowych sterownik widzi tempomat i reaguje na on/off ale nie zapal się lampka na szafie – ok. to zabrałem się za silnik i tu pojawia się problem gdyż sterownik silnika nie chce przyjąć tempomatu

Czy ktoś może spotkał się już z taką sytuacją?
    W trakcie montażu nie zrobiłem jednej rzeczy nie sprawdziłem przejścia pomiędzy t20a/13przez t12d/4 do t94/20 ale nie sądzę żeby to miało wpływ na kodowanie sądzę że jak już to na działanie samego tempomatu.

Bardzo proszę o pomoc

Komentarz

• rrysio
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 493

Co to znaczy, że sterownik nie chce przyjąć?

Zamieszczone przez erazmuzz
      W trakcie montażu nie zrobiłem jednej rzeczy nie sprawdziłem przejścia pomiędzy t20a/13przez t12d/4 do t94/20
      Ja bym to sprawdził - nawet jak da się zakodować sterownik silnika to i tak będziesz musiał to połączenie zrobić.

Jaki jest rok modelowy Twojej Octavii?

Komentarz

• Andrev3
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 6116

a czy czasem nie zalezy to od modułu komfortu?
        Jaką masz wersję wyposażenia?
        RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• erazmuzz
          Classic
          • 2008
          • 33

Co to znaczy, że sterownik nie chce przyjąć?
          Witam
          To oznacza, że próbowałem wpisać go za mocą vac-com, 409 przez 11463, ale niestety się nie udało to pojechałem do gościa, który ma VCDS twierdził, że próbował go wpisać przez kodowanie długie i też nic

[ Dodano: Wto 17 Mar, 09 16:23 ]
          Witam
          Wersja chyba cross, auto ściąłem z Austrii a tam są dziwne konfiguracja auta
          Co modułu komfortu to tempomat niema nic wspólnego?
          Są przypadki ze moduł kierownicy nie wspiera tempomatu, ale w moim dało się go wpisać, czyli jest ok., gorzej z sterownikiem silnika

Komentarz

Pracuję...