[O1] Po regeneracji turbiny dziwny odgłos

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojtekno
    Classic
    • 2010
    • 2

bo chyba zaczyna sie moda na 4x4 w osobowkach. Audi dodalo a4 allroad, pojawiaja sie suzuki sx4, nawet opel i saab montuja 4x4 czego wydaje mi sie wczesniej nie bylo.

Wracajac do Scouta jedna z jego wad - mam bez przerwy utytlane spodnie na lydce. Szeroki prog i wyzej - a nie mam krotkich nozek Moja zona opanowala technike wyskakiwania (szkoda, ze nie w biegu).
  • bzyq
    Ambiente
    • 2009
    • 129

witam.
    otoz taki problem:
    turbina po czyszczeniu, mieszek wymieniony na nowy.
    co prawda jeszcze turbinka nie jest dobrze wyregulowana ale niepokoi mnie taki dzwiek:
    obojetnie jakie obroty, sprzeglo i slysze taki dzwiek jakby powietrze uchodzilo, trudno mi opisac ale tego nie bylo... najglosniej slychac to przy zmianie biegu z 1-2. dzwiek dochodzi z miejsca kierowcy, jakby otrzymywal jakies "lewe powietrze". mam jeszcze do regulacji turbinke bo wlacza sie notlauf, ale po wlaczeniu tego notlaufa, pozniej ten dzwiek znika, pojawia sie przy ponownym uruchomieniu engina. co to moze byc?
    oryginalny przebieg 140000tys.
    i jeszcze jedno, wymienialem caly alternator na nowy - pasek, napinacze itd. i po wymianie niestety mam świst (tez trudno nazwac bo to nie jest taki dokonca swist) :? upieram sie mowiac mechanikowi ze tak nie powinno byc ale on twierdzi ze wszystko jest wporzadku.
    pozdrawiam.
    VW Jetta Highline + RNS 510 2011r. 1.4TSI CAXA 122KM

Komentarz

• boozee
      Rider
      • 2008
      • 347

Zamieszczone przez bzyq
      mam świst
      a sparwdziles wszystkie przewody idace od IC, moze zle pospinal?
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#390558

Komentarz

• bzyq
        Ambiente
        • 2009
        • 129

Zamieszczone przez boozee
        Zamieszczone przez bzyq
        mam świst
        a sparwdziles wszystkie przewody idace od IC, moze zle pospinal?
        co do rur byly sprawdzane i nie bylo jakiejś nieszczelsnosci, trudno mi nazwac ten dzwiek, wydaje mi sie ze moze jakas rolka nie pracuje dobrze badz lozysko, wlasnie tego nie wiem do końca.. a co myslicie o tym turbo i tym dzwieku wydobywajacym sie kolo kierowcy? wczoraj bylem w trasie i byl notnauf, po jego wlaczeniu przy ruszaniu spod swiatel juz tego dzwieku nie bylo, pojawia sie przy ponownym wlaczeniu silnika. wlaczy sie notlauf i tego dzwieku nie ma.. :/ dziwne.. na wyeliminowanie notlaufa jestem umowiony (do regulacji gruszka) ale wydaje mi sie ze dzwiek przez to wyregulowanie nie minie :/
        VW Jetta Highline + RNS 510 2011r. 1.4TSI CAXA 122KM

Komentarz

Pracuję...