pedro, Ja grzeje 2 razy. żeby było ciekawiej mechanik mi powiedział że zagrzanie świec mam kończyć jak pstryknie przekaźnik bo kontrolka dużo wcześniej mi gaśnie.
[O1] Skrzypienie samochodu :(
Zwiń
X
-
[O1] Skrzypienie samochodu
Witam
Mam pewien problem.
Skrzypi (piszczy) mi samochód i żeby było dziwnie na równej drodze też.
Skrzypi na większych dziurach na np> kostce cisza. Jak bujam samochodem cisza.
Jak trzasne dzwiami tez zaskrzypi
Co to moze być. Dodam iż jest to w okolicy zawieszenia ale nie potrafie zlokalizować
-
-
Damianjg, u mnie w leonie, a podejrzewam, że to te same zawieszenie, piszczała guma na wahaczu. jak podniesiesz przód na lewarku /lewy czy prawy/, to sam zobaczysz, taka kulka z gumy. ja ze strzykawki zaaplikowałem troszkę oleju.......i przestało :lol:
ale u ciebie może być coś innego. sprawdź wszystkie miejsca gdzie są gumowe podzespoły, drążki ich mocowania itp. przeważnie tam zbiera się kurz i piach i jak jest sucho to piszczy...trochu oliwki i powinno na jakiś czas przestać :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rollcageDamian nie wiem na ile Cie to zadowoli...
w zeszłym roku wymieniłem gumki i łaczniki... i spokój...
100 zł i godzinka roboty nie wydaje mi sie duzo..
kupowane w naszym "cudownym" ASO w jeleniej....
Dziś pojadę na trzepaki bo tył też mi skrzypi
Komentarz
-
-
Damianjg, Obstawiał bym gumy stabilizatora, miałem podobną sytuację wystarczyło troszkę przyhamować żeby samochód się bujnął i już skrzypiało, nie powiem denerwujące było to bardzo. Kupiłem gumy stabilizatora firmy Febi 34 zł za dwie szt. 0,5 h roboty i do dziś cisza aż miło. Tylko nie zapomnij posmarować ich jakąś pastą, mydłem bądź nawet ludwikiem byle nie olejem bo reaguje z gumą i się szybko skończą.
Powodzenia
Łukasz
Komentarz
-
-
Damianjg, umnie to samo mam i też zabieram się za robotę. Właśnie na jakiś nierównościach (kostka itp) piszczy z przodu jakbym świerszcze tam wrzucił. Trochę to wkurza bo auto pięknie się prezentuje a ja podjeżdżam pod blok a tu piszczy że już z za rogu go słychać. Tak samo jak zamykam przednie drzwi albo maskę. A samochodem kołysałem w każdą stronę i nawet pisknięcia nie ma. Tęż podejrzewam że to będzie przy przednim zawieszeniu gdzieś. Tylko dziwne bo samochód ma 49000 przebiegu i 4 latka więc te gumy chyba są naprawdę liche skoro to one tak piszczą.
Komentarz
-
-
Problem rozwiązany <jupi>
Piszczy chłodnica (znaczy mocowanie)
Z jednej strony dobrze z drugiej źle Trzeba się dostać i naprawić.
Dzięki wszystkim za porady. Przyda się kiedyś
[ Dodano: Czw 19 Mar, 09 17:44 ]
Właśnie wróciłem z kanału.
Chłodnica ocierała o ten metalowy pas na dole. Nie wiem może poduszki się zużyły. Narazie podłożyłem piankę aby nie piszczało.
Komentarz
-
-
skrzypienie piski hałas w środku z tyłu Octavia I
Uwaga uwaga !!! U mnie skrzypiało strasznie (niemiłosiernie wręcz, szczególnie w zimie)... mocowanie pompy paliwa pod tylnym siedzeniem. Na każdej dziurze, na każdym zakręcie. Dopiero wykumałem to, gdy jechałem jako pasażer i w trakcie jazdy zacząłem rozbierać tylną tapicerkę w aucie :rant
Więc pompa paliwa jest osadzona w zbiorniku w dużej, gumowej uszczelce. Z góry jest przykręcona plastikową "nakrętą". I piszczało to osadzenie w gumie właśnie. Popsikanie silikonem zadziałało (nie wiem czy mi teraz tej gumy nie zeżre, ale mam to gdzieś, ważne że nie piszczy, nie skrzypi i nie jęczy)Pozdrawiam tom_tom
Komentarz
-
Komentarz