usterki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • myles
    Drive
    • 2010
    • 52

usterki

Witam, mam Octavie II 1.4 TSI od pol roku. Nigdy wczesniej nie jeździlem furką z ESP, a tutaj jest ESP + cala reszta w tym ASR.
    Mam, pytanko odnośnie ruszania, bo nie wiem czy wszystko jest jak należy. Mam zimówki i przy dodaniu nieco więcej gazu podczas ruszania reakcja samochodu jest następująca:
    1. Wydaje mi sie ze zabuksuja lekko kola, obracaja sie ale samochod rusza żwawo
    2. Samochod sprawnie rusza, a gdy chce np wcisnac gaz do deski to nie osiaga większych obrotow niz okolo 4tys. Dodam ze jak wciskam sporo gazu to miga ESP kontrolka

Pytanie moje jest? czy przy ASR kola nie powinny zabuksowac nawet minimalnie, czy komputer dopuszcza wachania
  • Krzychu100
    Classic
    • 2009
    • 21

usterki

Siema witam wszystkich . Mam taki mały problem ze swoją oktawią 1.9TDI 90km AGR,na saniu obroty lekko spadają i rosną ,reszta bez problemu

Komentarz

• srubox
      Drive
      • 2007
      • 91

ssanie jest automatyczne...obroty(po pierwszym odpaleniu zimnego silnika) powinny miec ok.1100 obr/min przez kilka sekund po czym spadna na normalna wartosc.

Komentarz

• zurcio
        RS
        • 2008
        • 2046

Krzychu100, może dawka wtrysku :?: ...

np.: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=22802

[ Dodano: Czw 19 Mar, 09 00:08 ]
        Użyj Szukajki a powinna pomóc
        Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

Pracuję...