Witam wszystkich. Niedawno zakupiłem O1 TDI 66kW w kombinezonie i nie grzele tylna szyba. Czy ma ktoś doswiadczenie z tym problemem - interesuje mnie schemat lub info o najczęsciej spotykanej przyczynie oraz mozliwości rozwiązania problemu. Pozdrawiam
renoo, a czy kolega przeglądał "szukaj"...było już na ten temat :twisted:
sprawdź bezpiecznik, może coś ktoś grzebał i nie podłączył kabelka, albo w najgorszym wypadku gdzieś jest przerwany/przetarty kabel :wink:
Dzieki, Juz zainteresowałem sie praktycznie. Dostałem sie do styków szyby - sa OK. Sprawdziłem bezpiecznik też jest ok. Zaraz sprawdze czy dochodzi napiecie i jesli tak to dzwonimy kable. Pozdr.
Miałem to samo. Przy włączniku nie zapalała się kontrolka, to sugerowało że: bezpiecznik (zdrowy) lub sam włącznik. Okazało się że to drugie- niestety ogrzewanie szyby też trzeba wyłączać. A tutaj wystarczyło że ktoś pojeździł cały dzień z ogrzewaniem szyb i we włączniku stopiła się plastikowa nóżka. Wymiana włącznika i działa.
Może to głupie pytanie, ale w jakim kolorze powinien świecić się ten przycisk? Podświetlenie wszystkiego mam zielone i jak klikam te włączniki od grzania szyby i od ASR to nie zmieniają koloru ani nie świecą intensywniej a ASR podświetla się na zegarze.
Komentarz