[O1] Brak przyspieszenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • yacho
    Classic
    • 2010
    • 5

[O1] Brak przyspieszenia

Zamieszczone przez Skłodi
    A ja bym przedzwonił do ASO bo się można czasami zdziwić (pozytywnie), ile kosztuje taki kluczyk.
    dokładnie pytaj w ASO
    ja pytałem w punkcie dorabiania kluczy i do mojej 01 kluczyk scyzoryk z pilotem 400 zł
    gosc sam powiedział że w ASO czasem może byc taniej
  • tbaran
    Classic
    • 2009
    • 13

[O1] Brak przyspieszenia

Witam.
    Wielka zagadka w mojej O1. Zaczęło się od nierównych wolnych obrotów (chwilowe przerywanie silnika nagrzanego na wolnych obrotach). Wymieniony cały układ zapłonowy (oprócz cewki), wyczyszczona i zaadoptowana przepustnica. I żadnej poprawy. Do tego zrobiło się tak że przy szybkim wciśnięciu pedału gazu samochód przez chwileczkę się dławi i dalej jedzie normalnie (to samo dzieje się na gazie i benzynie). Do tego po wymianie cewki znikoma poprawa, ale przy odpaleniu nie za każdym razem rozrusznik jak by stawał na chwileczkę i dalej ruszał. Myślałem że się przycina rozrusznik, ale po wymianie na starą cewkę odpalanie wróciło do normy. Vag pokazuje w tym czasie jak jest nowa cewka błąd 00609 Wyjście zapłonu 1. Rozkładam juz ręce na to wszystko i pewnie się poddam. Octavia 1 99r. AEE 150000km.
    Proszę o pomoc co może być przyczyną tego wszystkiego?.
    Dzięki.

Komentarz

• amadeus
      Classic
      • 2009
      • 21

Witam. Mam taka sama Skode i mialem prawie taki sam problem. Otoz przy dodawaniu gazu szarpal i dlawil sie nie wchodzac na wysokie obroty przy czym jazda odbywala sie na max 60km/h. Po wymianie filtra paliwa auto smiga i wszystkie problemy zniknely. Mam nadzieje ze moze to rozwiazac problem. Powodzenia. Pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...