:arrow: 731
Sterownik centralnego zamka
Zwiń
X
-
Sterownik centralnego zamka
Witam serdecznie. Dziś zdiagnozowano w mojej octavii 1,9 tdi uszkodzenie sterownika centralnego zamka, które nastąpiło w wyniku zalania wodą ( ugnity jeden pin, uszkodzony któryś układ scalony ). Czy jest możliwośc kupić gdzieś nowy sterownik czy niestety musi to być komplet z silnikiem opuszczania szyb, który jest strasznie drogi. Czy może spróbować naprawy uszkodzeń sterownika?
Pomóżcie jeśli ktoś potrafi.
bennetton
-
-
Spróbuj tutaj http://www.altad.com.pl/index.php?pr...tm_content=268 może coś podejdzie 8)
A tak w ogóle to na pewno TEN sterownik? Może chodzi o ten przy silniku do opuszczania szyb? Taka używka silnik ze sterownikiem na alladrogo kosztuje ok 100 zł. Nie wiem dlaczego sterownik centralnego zamka miałby być w komplecie z mechanizmem podnoszenia szyb. Ale ja się już niczemu nie dziwię, wszystko jest możliwe :shock:Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
Podaj numery, pewnie mam, coś zaradzimy.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Czy moduł komfortu nie wygląda czasami tak jak na zdjeciu niżej.
Przynajmniej ja mam taki.
To co kolega dał wyżej to moim zdaniem sterownik szyb elektrycznych.Załączone plikiKomfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
-
Tak, dokładnie to jest moduł komfortu.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Witam mam podobny problem i nie wiem jak się za to zabrać kilka razy próbowałem ale ...
Pierwszym objawem był niedziałający centralny zamek przy drzwiach kierowcy później przestało działać nastawianie lusterek oraz podświetlenie guzików od spuszczania szyb
rozkręciłem to próbowałem różnych rzeczy aż doszedłem do tego że wyjąłem ten sterownik (odłączyłem od silniczka szyb włożyłem w folie zaizolowałem ) no i teraz wszystko chodzi oprócz szyby , chciałem kupić cały silniczek szyby wraz z sterownikiem za około 100zł z allegro tak jak ktoś tu już pisał
Tylko że nie wiadomo od jakiej octy to będzie z jakim wyposażeniem czy to ma jakies znaczenie? czy te sterowniki są jednakowe? .. bo ja mam sterowanie czterech szyb , elektryczne lusterka i widzę że to jakoś tam współpracuje .
Sterownik centralnego zamka który pokazał bubuDE
Komentarz
-
-
kable masz pomiędzy drzwiami a karoserią ( są schowane w gumie )
Aby się do nich dostać należy odkręcić rączkę od otwierania maski i plastik pod spodem no i boczek z drzwi wtedy będziesz mógł dokładnie zdiagnozować gdzie coś się dzieje.
Odpinasz kostkę przyczepiasz jakiś inny kabel do kostki aby później łatwiej było przeciągnąć spowrotem kable.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JeżykSpróbuj tutaj http://www.altad.com.pl/index.php?pr...tm_content=268
zamawiałem u nich jeden sterownik i musiałem czekać ponad miesiąc i nie przysłali na dodatek nie było z nimi żadnego kontaktu mailowego ... ogólnie nie polecam ich"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Witam ponownie chciałbym wrócić do tego tematu ... i zapytać co radzicie ? Problem opisałem wyżej
Ja ciągle myślę nad wymianą modułu komfortu tylko jak dobrać ? czy każdy będzie sterował (centralnym , lusterkami , szybą )Wydaje mi się że w VW Bora i Golfie są identyczne moduły lecz inne oznaczenie ..
Na razie moduł jest odłączony od silniczka i sobie spokojnie spoczywa zawinięty folia zaizolowany w drzwiach (działa ustawianie lusterek , sterowanie 3 szybami oprócz kierowcy , centralny zamek ) a gdy moduł jest podłączony szyba kierowcy działa natomiast ( centralny zamek w drzwiach kierowcy zaczyna szwankować i podświetlenie drzwi gaśnie czasami jak się popuka w plastik na wysokości tego moduły podpiętego do silniczka łapało i chwile działało . no i co tu poradzić .. może moduł jest w porządku i gryzie się z podłączonym silniczkiem ?
Komentarz
-
Komentarz