centralny zamek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • vivaldi4
    Classic
    • 2010
    • 17

centralny zamek

Fajna furka :slinka ładny kolorek.
    Ale brakuje loga OCP. :terefere
  • Jasiu1907
    Drive
    • 2009
    • 48

centralny zamek

Witam mam problem chodzi o to że jeśli otwieram samochód z kluczyka a zamkne z pilota to go nie odpale jest takie tykanie rozrusznik kręci ale nie odpala. Jeśli otwieram go z pilota to jest wszystko ok tylko co zrobie jak pilot się zepsuje?? Ma ktoś tak?? Jak można odpalić auto bez tego pilota proszę o pomoc

Komentarz

• pablo_NO
      Ambiente
      • 2007
      • 125

podejzewam że masz w alarmie podłączone zabezpieczenie na rozrusznik i jak go nie wyłączysz z pilota to nieodpala, gdzie ci ten alarm zakładali, bo może być fuszerka, ja bym rozebrał plastyki dostał się do alarmu i przyjzał się pod co jest podpięty

[ Dodano: Pią 11 Wrz, 09 10:40 ]
      a alar zawsze jest montowany po lewej stronie za osłoną od włącznika świateł, albo w tych okolicach

Komentarz

• Jasiu1907
        Drive
        • 2009
        • 48

rozrusznika to ona napewno nie odpina bo rozrusznik normalnie kręci bardziej bym obstawiał że pompe paliwa a nie wiem gdzie bo takom kupiłem a dorobić drugi pilot da rade i czy drogi interes bo trza go jeszcze zaprogramować a samemu tego się nie zrobi

Komentarz

• shico
          Drive
          • 2008
          • 98

Zamieszczone przez Jasiu1907
          Witam mam problem chodzi o to że jeśli otwieram samochód z kluczyka a zamkne z pilota to go nie odpale jest takie tykanie rozrusznik kręci ale nie odpala
          Prawidłowy objaw działania alarmu-jeżeli został uzbrojony poprzez pilota to nie odpalisz auta póki go nie rozbroisz również z pilota.
          Normalnie próba otworzenia samochodu z kluczyka po zamknięciu z pilota (włączenie alarmu)powinna wywołać włączenie syrenki alarmowej.Nie wiem jaki masz alarm , ale jak piszesz iż coś tam tyka - może to być przekaźnik wzbudzonego systemu alarmowego np włączający światła postojowe.

Komentarz

• Porter
            Ambiente
            • 2006
            • 144

najbardziej standardowe, z tego co mi wiadomo, to odcięcie pompy paliwa. rozrusznik będzie się kręcił, ale nic nie zdziałasz. jak Ci sie pilot zepsuje to weźmiesz rezerwowy. innego wyjścia nie ma, bo przecież o to chodzi w autoalarmie. autko ma nie tylko wyć, ale ma utrudnic kradzież. zamek otworzy Ci byle które dziecko z Pragi, ale autoalarm rozbroi tylko takie co skończyło 10 lat... jak chcesz, aby autoalarm tylko wył to idź do instalatora i niech Ci go tak zaprogramuje.
            u mnie było jeszcze lepiej. właśnie zepsuł mi się pilot (działał-nie działał) i gdy otworzyłem autko z kluczyka zaczęło wyć niemiłosiernie. ani odpalić, ani wyłączyć. wlazłem pod maskę i odpiąłem syrenę. potem to już wciskałem przyciki, aż pilot znów zadziałał.
            jeżeli Ci nie wyje to może nie masz autoalarmu, a jedynie co Ci się nie odblokowuje to immobiliser - ale ten powinien się wyłączać przy otwieraniu drzwi z kluczyka.
            Every man dies. Not every man really lives.
            1.6i 74kW [101KM] AKL, '01, KOMBI, AMBIENTE

Komentarz

Pracuję...