Brak mocy :/

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • octavia1939
    Classic
    • 2010
    • 1

Zamieszczone przez Silwera
    Dlatego pewnie wszystko okaże się w praniu, najlepiej jakby można było pojeździć jednym i drugim silnikiem co najmniej miesiąc, i dopiero wtedy wybrać Natomiast jazdy testowe, które odbyłam niewiele wnoszą, ponieważ obecne warunki atmosferyczne fałszują rzeczywiste wyniki, a jazdy są zbyt krótkie, aby ocenić wartość któregokolwiek z nich. Obydwoma silnikami jeździ się fajnie, jednak lepszą charakterystykę (równomierną) przyspieszania silnika, mam wrażenie, daje benzynoweic.
    Sama sobie odpowiedziałaś
    Jako użytkownik 1.9TDI OII mogę Ci napisać tyle, że przy dystrybutorze chcę mieć TDI, ale po jeździe próbnej też spodobał mi się 1.4TSI. Przy moim stylu jazdy moje 1.9 pali 5.65l/100km, i trzymając się proporcji spalania gdybym teraz kupił 1.4TSI palił by mi około 7.5/100km benzyny i to jest wynik pewny na 99%. Osobiście zależy mi na taniej jeździe więc wybrałbym ponownie 1.9TDI. Biorąc pod uwagę ceny paliwa w tej chwili i różnice w zakupie która wynosi 6800zł tankując ON Verwę lub ON BP Ultimate zwrot zakupu zwrócił by mi się po 71kkm więc w moim przypadku po 2.5 roku.
    Wiem, zaraz ktoś napisze/napisał, że 1.4TSI potrafi w trasie spalić 5l/100km. Tylko że 1.9TDI też potrafi spalić w trasie 4l/100km.
  • Maestro
    Classic
    • 2009
    • 6

Witam !! Posiadam Skode Octavie 1.6 w benzynie 101km , 98r , 225 tys brzebiegu ! Problem polega na tym iz jak dobrze mi odpali to chodzi bez zarzutow!! Jesli zle to dlugo krece na rozruszniku i potam odpali ale nie ma samochod mocy , rusza jak złow i przy wyprzedzaniu tez jest katastrofa !! Wymienilem przewody od swiecy , cewke , swiece , filtr powietrza !! Pojechalem do elektyrka i wymienil mi czujnik od obrotwo oraz przeplywomierz !!
    Niestety usterki nie dalo sie usunac i rece mi juz opadaja! Bylem 3 razy w salonie i wszystko naprawiaja tylko nie to !! Mysle ze problem tkwi w silniku , moze ktos juz mial podobna usterke !! Pomocy !!!

Komentarz

• tom2212
      RS
      • 2008
      • 3892

Maestro, najpierw podlacz autko pod kompa i penie cos wyjdzie mozliwe ze przepustnica ale to moje wróżenie z fusów najpierw podłącz pod kompa

Komentarz

• Maestro
        Classic
        • 2009
        • 6

Był podlaczony pod kompa u porzadnego elektryka i wymienił , mi czujnik od obrotow silnika i przplywomierz !! Po wymienieniu i sprawdzeniu przez elektryka wszystkich czesci stwierdzil ze elektrycznie jest wszystko ok ! Mi juz rece opadaja i nie wiem co mam robic !!

Komentarz

• mozgi
          L&K
          • 2009
          • 1127
          • Octavia I (1U2)
          • AKL 1.6 MPI 101 KM

specjalisto nie jestem ale u znajomego w felicji 1,3 benzyna , przepustnica była do czyszczenia, u mnie przez pewien czas też brakowało mocy ale przyczyną było słabe paliwo

PS. Mój dziadzio ma 1,3 benzyne i tez cos takiego zaobserwowałem, żadnych błedów na komputerze, świece nowe zamontowaliśmy i nic. Gdy wrzucałem dwójke to samochod myslal,myslal,myslal i nagle po kilku sekundach gwaltownie nabieral mocy. Moze to śmieszne ale wczoraj sprzegło mechanikowi kazalem popuscic lub naciagnać i usterka ustąpila. Teraz jest wszystko w OK
          ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
          Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• Marcin STECZKO
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 292

Maestro, Mam pytanko kiedy wymieniłeś ostatni raz filtr paliwa :?:
            a sprawdzał Ci może elektryk czy pompa paliwa daje takie ciśnienie jak potrzeba czy się nie przyciera :?:
            BYŁ SREBRNY "AGRESOR"
            Była BIAŁE COMBI AZJ 4X4
            Była CZARNA COMBI ATD 4X4

MK IV

Komentarz

• Maestro
              Classic
              • 2009
              • 6

Wydaje mi sie ze to tez bylo sprawdzone !! Elektryk mowil ze moze jest zle rozrzad załozony o kilka ząbków lub moze cos na wale !! Ale mowil ze nie da sobie reki uciąć ;/

Komentarz

• tom2212
                RS
                • 2008
                • 3892

Maestro,
                Zamieszczone przez Maestro
                mowil ze nie da sobie reki uciąć
                no nie dziwie sie jak glupoty gada ze masz
                Zamieszczone przez Maestro
                zle rozrzad załozony o kilka ząbków
                no ale to mechanik

Komentarz

• Maestro
                  Classic
                  • 2009
                  • 6

To mi elektryk mowil ktory sparwdzal wszystko w samochodzie zwiazane z elektryka ! I samochod na 200 % z elektryka jest ok ! Wiec juz nie wiem o co chodzi w tej skodzie !! Ze jak odpali dobrze to smiga ma zycie w sobie ! A jak zle odpali to ledwo mozna ruszyc a o wyprzedzaniu juz nie wspomne ;/

Komentarz

• amadeus
                    Classic
                    • 2009
                    • 21

Witam. Od razu radze aby wymienic filtr paliwa. Nic nie kosztuje a moze rozwiazac problem z brakiem mocy. Mialem ten sam problem. Pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...