o ile do tej pory byłem przeciwnikiem zasłaniania chłodnicy, to przy mrozach rzędu -20 C chyba będe to robił. Trasa do pokonania to 96 km, a on mi się nagrzewa (90 C) 5 km przed celem. Wjeżdżam w miasto i momentalnie spada temperatura
[O1] szmer / halas przy rozruchu
Zwiń
X
-
[O1] szmer / halas przy rozruchu
Witajcie !
Moja O1 z 2004 od kilku dni daje dziwne odglosy. Przy odpaleniu silnika po okolo 2-3 sek slysze dziwny odglos szum, szmer, lekkie telepanie. Wystepuje ten efakt przy zimnym silniku, jezeli po kilkunastu sekundach zgasze motor i odpale ponownie nie specjalnie to slychac. Auto generalnie sprawne, turbo 7k po regeneracji, olej jest, klima wylaczona, 2k od wymiany napinacza paska wielorowkowego (ina), 7k od wymiany kompletnego orginalnego rozrzadu. I dodam jeszcze ze odgłos dobiega z lewej strony (strona szofera) przy otwartych drzwiach lub szybie szczegolnie slyszalny, przy zamknietym aucie generalnie nie slychac.
Wczesniej nie slyszalem podobnych efektów.
I jeszcze jedno pytanko - przy otwartych drzwiach kierowcy widac plastik który jakoby zamyka otwory miedzy tylem przedniego blotnika a nadwoziem - taka plastikowa wytłoczka - zauważyłem że przy pewnych obrotach silnika wpada w wibracje- przytrzymanie paluchem lub lekkie wcisniecie do środka powoduje wyciszenie. Co to jest za plastik ? Czy to tylko zaślepka pustego błotnika, czy tez znajduje się coś mądrzejszego za tym elementem ?
Dzięki.
Pozdrawiam,
oti
[ Dodano: Wto 08 Wrz, 09 20:02 ]
Ktoś pomoże ??
-
Komentarz