[O1] Przycisk ogrzewania tylnej szyby.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • beniu
    Classic
    • 2008
    • 1

Kiedyś w TopGear był test jakiegoś nowego autka miejskiego w stylu C3. Samochód ten miał specjalne miejsce na jakiś flakonik zapachowy - komentarz był mniej więcej taki.

"To jest super, twoje nowe auto może pachnieć jak 20 letnia taksówka"

IMHO nie ma lepszego zapachu jak zapach nowego, czystego samochodu ;-)
  • hamba
    Classic
    • 2007
    • 18

Szukałem ale nie znalazłem żadnej odpowiedzi. Ogrzewanie tylnej szyby cały czas jest włączone. Jeżeli próbuje przycisk wyłączyć, odskakuje, ale żarówka która go podświetla tylko trochę przygasa a szyba cały czas grzeje...

Może ktoś ma jakiś pomysły.

Dziękuje...
    octavia 2000r. ELEGANCE 1,9 TDI AHF

Komentarz

• DarekD
      Elegance
      • 2009
      • 926

Nie spotkałem się z czymś takim, ale może wyjmij przycisk i przeczyść go, albo pożycz od kogoś i wstaw do Siebie. Będziesz przynajmniej wiedział, czy to przycisk nawalił, czy trzeba szukać głębiej. Powodzenia.
      12-2000r. 1.9 TDI 110KM ASV SOLUTION
      FOTKI - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24820

Komentarz

• hamba
        Classic
        • 2007
        • 18

Tak zrobie. Czy przycisk można zdemontować wyciągając plastikowy "przycisk" włączający ogrzewanie (próbowałem go podważyć z boku ale nie chce zejść) czy trzeba rozkręcić panel środkowy?

Komentarz

• phrix
          L&K
          • 2007
          • 1000
          • Audi
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mocowany jest na wcisk tw. wystarczy go wysunąć. Zapewne jakis syf na stykach, prawdopodobnie jest to rozbieralne ale pytanie czy warto. Nowy kosztuje cos koło 30 PLN.
          Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• cysterniarz
            RS
            • 2008
            • 1887
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez hamba
            Czy przycisk można zdemontować wyciągając plastikowy "przycisk" włączający ogrzewanie (próbowałem go podważyć z boku ale nie chce zejść) czy trzeba rozkręcić panel środkowy?
            włącznik siedzai dość mocno na wcisk, musisz wpierw wyciągnąć cały i odłączyć wtyczkę. Najlepiej dostać się jak masz choć 1 zaślepkę (dość łatwo złazi) i pomagać sobie paluchem wypychając od tyłu włącznik ogrzewania. O ile pamiętam panel przycisku jest na zatrzaski po 2 stronach i dostaniesz się do żarówki i obejrzysz styki.

Komentarz

• hamba
              Classic
              • 2007
              • 18

Dziekuje. Popołudniu biore się do roboty.

[ Dodano: Sob 19 Wrz, 09 22:30 ]
              Dziękuje wszystkim za pomoc. Niestety dopiero dzisiaj miałem czas pobawić się przyciskiem od ogrzewania tylnej szyby. Wyciągnąłem zaślepkę (poszło gładko), potem wypchnąłem palcem od tyłu przycisk od ASR, i na końcu przycisk ogrzewania tylnej szyby. Rozebrałem, chyba zaklinował się styk bo jak złożyłem ponownie to wszystko było ok.
              Wielkie dzięki.

Komentarz

• holek88
                Drive
                • 2009
                • 46

Witajcie!
                Podepnę się pod temat bo w zasadzie nazwa problemu jest taka jak u mnie.
                Mianowicie chodzi o to, że gdy włączam ogrzewanie tylnej szyby, to przycisk za to odpowiadający, tak jakby się nie "klika". Żeby grzało muszę go cały czas trzymać, nie ma tego kliknięcia mam nadzieję, że w miarę zrozumiały jest problem
                Da się to naprawić? Sprawa jest prosta? Próbować go zdejmować? Już z tego wątku dowiedziałem się jak to zrobić, pytanie czy warto. OI z 99r, stary kokpit.
                pzdr.

Komentarz

• tomus7
                  RS
                  • 2010
                  • 1896
                  • Peugeot

Zamieszczone przez holek88
                  Witajcie!
                  Podepnę się pod temat bo w zasadzie nazwa problemu jest taka jak u mnie.
                  Mianowicie chodzi o to, że gdy włączam ogrzewanie tylnej szyby, to przycisk za to odpowiadający, tak jakby się nie "klika". Żeby grzało muszę go cały czas trzymać, nie ma tego kliknięcia mam nadzieję, że w miarę zrozumiały jest problem
                  Da się to naprawić? Sprawa jest prosta? Próbować go zdejmować? Już z tego wątku dowiedziałem się jak to zrobić, pytanie czy warto. OI z 99r, stary kokpit.
                  pzdr.
                  [ Dodano: Sro 17 Lis, 10 07:19 ]
                  Zamieszczone przez phrix
                  Mocowany jest na wcisk tw. wystarczy go wysunąć. Zapewne jakis syf na stykach, prawdopodobnie jest to rozbieralne ale pytanie czy warto. Nowy kosztuje cos koło 30 PLN.
                  więc po co bawić się w naprawę :diabelski_usmiech
                  ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
                  http://www.bunkry.pl/pl/index.html
                  a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
                  http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
                  Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• holek88
                    Drive
                    • 2009
                    • 46

30zł - wiesz ile to browarów?! nie no, a tak serio, to naprawdę szkoda czasu na dłubanie przy tym?

Komentarz

• tomus7
                      RS
                      • 2010
                      • 1896
                      • Peugeot

Zamieszczone przez holek88
                      30zł - wiesz ile to browarów?! nie no, a tak serio, to naprawdę szkoda czasu na dłubanie przy tym?
                      100 km jazdy
                      ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
                      http://www.bunkry.pl/pl/index.html
                      a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
                      http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
                      Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

Pracuję...