jelonek: Czyli za każdym razem wozisz dodatkowe kilogramy
[O1] Cos pierdyknelo w czasie jazdy w silniku...
Zwiń
X
-
[O1] Cos pierdyknelo w czasie jazdy w silniku...
Witam
Mialem dzisiaj nieprzyjemna przygode. 150km od domu podczas wyprzedzania przy predkosci cos okolo 100-130 auto starcilo moc. Nie zgaslo, nic nie bylo slychac. Na poczatku myslalem ze to zwykly notlauf bo tak samo to wygladalo, no ale po zatrzymaniu sie i ponownym uruchomieniu silnika zaczelo nim miotac. Obroty w miare stale na 900 ale mocno nim rzuca. Ludzie ktorych wyprzedzalem powiedzieli mi pozniej ze zadymilo.Reszte trasy bylem holowany. Nie wiem co to moze byc.
Tak jak pisalem odpala, ale silnik halasuje i sie mocno wierci, troszke dymi, wyswietla sie na kompie SERVICE, obroty stale.
Kilkanasie dni temu Skodzina obchodzila 200.000km mam nadzieje ze jeszcze pojezdzi. :cry:Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
-
-
Młody1978, Nie to nie turbina, mam juz troche doswiadczen z tym zwiazanych. W koncu juz dwa razy mi sie turbulum wysyralo :P .
No ale wracajac do tematu mojej rozwalki. Dziura w tloku. Juz musialo go wczesniej podpalac bo nie wygladalo to na spontaniczna rozjebke. Zeby bylo ciekawiej drugi tlok tez byl nadruszony. Wiec remont silnika wlasnie sie zaczal. Cylindry na szczescie cale wiec moze z kosztami nie bedzie az tak zle.
Generalnie dla silnika AHF - 150km to juz jednak troche jest i widac to po calym silniku. Jak ktos chce spokojnie jezdzic to 130 kucy to max. Powyzej to juz ruletka. To takie male przemyslenie na koniec dnia. Ale tez powiem ze nie zaluje zadnej zlotowki ktora wsadzielem w ten samochod. Tyle radochy co on nie dala mi zadna rzecz materialna
Moze pozniej jakies foty zapodam.Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
Komentarz
-
-
Techno200, wyrazy wspulczucia, ile zrobiles na tym silniku i setupie?
Ja bym nie generalizowal, jest wiele osob ktore szczesliwie jezdza na dole z VPka i robia mase kilometrow osobiscie zrobilem juz przeszlo 130kkm na roznych setupach nie liczac kilometrow na serii, a zonka zaliczylem w silniku o seryjnej mocy i 100kkm sprawdzonego przebiegu.
Komentarz
-
Komentarz