guzolot, pojedz do innego ASO - muszą Ci wyłączyć poduszkę nie ma takiej opcji żeby ci nie wyłączyli. NIe ryzykował bym zabawy VCDSem z poduszkami, nie wszystko co się odchaczy w VCDSie jest w rzeczywistości dezaktywowane w samochodzie - to ie jest autoryzowane narzędie do tego samochodu. Poduszki to nie zabawki, ryzykujesz zdrowiem lub nawet życiem dziecka! TYLKO ASO!
[O2] Gumy Stabilizatora - jakiej firmy ?
Zwiń
X
-
[O2] Gumy Stabilizatora - jakiej firmy ?
Witajcie
Mam do wymiany po 45k gumy stabilizatora w przednim zawieszeniu ponieważ wymiana jest dość kłopotliwa chciałbym zakupić lepszej jakości co by troszkę wytrzymały.
Znalazłem firmy febii za 12.60 zł za szt i nie wiem czy to będzie coś warte.
I Jeszcze jedno pytanie ponoć występują w dwóch rozmiarach 18.5 mm i 20.7 mm czy ktoś wie jakie mają być do Octavia 2 (Rok 2006 1.9 Tdi).
Ew będę wdzięczny za nr katalogowy jeśli w ASO zamawiać (dzwoniłem do dwóch i w jednym mi powiedzieli że to nie występuje osobno ino z łącznikiem za 400 zł :shock: (Korczyk) a w drugim 21 zł ale trza czekać 2 tyg (Inter Welm) ale czy będa pasowały to też przekonani nie byli...
-
-
radek radziszewski, nie wiem jak gumy do OII, ale ja w OI przy wymianie amortyzatorów i tulei wahaczy postanowiłem wymienić również gumki stabilizatora własnie firmy Febi i... to jakaś porażka Od tamtej pory przednie zawieszenie skrzypi jak stare łóżko Wstyd przeturlać się przez garby/spowalniacze, bo się każdy ogląda co to tak skrzypi... Wczoraj już nie wytrzymałem, pojechałem do mechanika i zgodnie z sugestią z naszego forum podsunąłem pomysł własnie tych gumek. Mechanik stwierdził, że ori gumki od wewnętrznej strony są pokryte jakimś materiałem, który właśnie nie pozwala na skrzypienie, a te Febi niestety to sama guma, która skrzypi. Dzisiaj oddaję auto do przesmarowania smarem grafitowym (zgodnie z poradami z naszego forum). Mam nadzieję, że to pomoże...
Komentarz
-
-
radek radziszewski, febi-Bilstein to nie jakaś "firma-krzak", ale ogromne przedsiębiorstwo, z ponad 100 letnią tradycją, dostarczające wiele podzespołów dla wielu producentów. Nie twierdzę, że te gumy stabilizatora febi, są najlepsze, ale jeśli są oryginalne, to na pewno zachowują odpowiednie parametry w odróżnieniu od "rzemieślniczych" lub chińskich podróbek...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Powerflex a nie jaka febia Masz na stronce http://www.powerflex.co.uk/products/...29-2635/1.htmlpozdrawiam
Jacek
Komentarz
-
Komentarz