Przerobienie kluczyka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nemog
    Classic
    • 2010
    • 25

Przerobienie kluczyka

wasyl, to nie jest problem motoryzacyjny a bardziej psychologiczny - jak przekonać osobę starszą do zmiany zdania. I niestety jesteś w mocno defensywnej pozycji zaczynając od tego, że płatnikiem całej operacji nie jesteś ty :szeroki_usmiech.
    Po pierwsze przygotuj się na porażkę, po drugie uśmiechnij się, po trzecie zaakceptuj wybór, po czwarte spróbuj namówić ojca na wizytę i jazdę próbną czymś innym. Jeżeli to nic nie da po prostu zgłoś swój sprzeciw i zostaw sprawę w spokoju. Naprawdę warto się kłócić o pudło z blachy na gumowych kołach? Jeżeli ktoś chce sobie zrobić krzywdę to sobie ją zrobi i tobie nic do tego.
    Fabia I 1.4 16v, Octawia I 1.6
  • sylwek44
    Drive
    • 2009
    • 71

Przerobienie kluczyka

Witam

Miałem problem z dorobieniem kluczyka do Skody Octavii.

Ale od początku. Mam Octavię z 1999 roku wersja 90KM. Jak ją kupiłem miałem tylko kluczyk mechaniczny. Samochód był otwierany z kluczyka. Chciałem dorobić nowy kluczyk, ale gościu mi powiedział kwotę 450 zł. Postanowiłem powalczyć z problemem. Kupiłem dodatkowy moduł do otwierania drzwi z pilota (pilot jako scyzoryk) - koszt 80 zł. Zamontowanie tego modułu to koszt 40 zł. Samochód otwierałem z pilota no i miałem kluczyk jako scyzoryk. Gościu za dorobienie go mechanicznie, zaprogramowanie powiedział - 300 zł. Ale jak rozebrałem ten stary kluczyk w nim była część którą się wyjmuje. Jest to cewka zamknięta w próżni. Postanowiłem scyzoryk dorobić mechanicznie i przełożyć cewkę. Okazało się że wszystko działa. Za 150 zł mam kluczyk którym otwieram skodę i odpalam. Jeśli ma ktoś stary kluczyk to polecam takie rozwiązanie.

Komentarz

Pracuję...