Zamieszczone przez hose
Poranny rozruch
Zwiń
X
-
Poranny rozruch
Witam!
Odpalam rano moja Octavie: przekrecam kluczyk i czekam jakies 2-3 sek i dopiero odpalam i juz 2 raz slychac taki dziwny dzwiek,jakby cos obcieralo o cos i tak przez jakies pol sekundy i to ustaje,ten dzwiek jest chyba troszke podobny do dzwieki jaki slysze po przekreceniu kluczyka i wydaje mis sie ze jest to umiejscowione w okolicy przedniego fotela wiec mysle ze to chyba pompa i taki wlasnie dzwiek uslyszalem jak zapalilem silnik,ale jak juz mowilem przez jakies moze pol sekundy i tylko rano jak jest zimny i w ciagu ostatnich 3 tygodni moze ze 2 albo 3 razy.Moje pytanie jest takie czy moze to byc oznaka ze pompa zaraz sie sypnie?
-
-
Nie wiem gdzie jest dokladnie pompa tylko tak zgaduje,ale fakt jest ze tak jak pisalem po starcie silnik przez jakies pol sekundy slychac taki chrzest i ustaje,silnik chodzi normalnie.Zdarzylo mi sie to sporadycznie ale troszke mnie to zaniepokoilo i dlatego pytam.Gdy to uslyszalem pierwszy raz to szybko zgasilem silnik i odpalil go jeszcze raz ale juz tego nie bylo.
[ Dodano: Nie 20 Wrz, 09 18:03 ]
Wlasnie bylem to sprawdzic.Auto mam zaparkowane od wczoraj,silnik zimny i tak to wyglada:kluczyk w stacyjce przekrecam w pozycje 1,zaswiecaja sie kontrolki i robi sie ten dzwiek,jakby taki chrzest,wydaje mi sie ze to moze pompa sie wlacza,ale nie jestem mechanikiem,dzwiek dochodzi z okolic tunela srodkowego,ale mialem od samego poczatku jak kupilem Octavie czyli jakies 4 tys km temu i gdzis slyszalem ze to sie zalacza pompa paliwowa.Zapalam silnik i ten sam chrzest slychac przez ulamek sekundy i nastepnie ustaje,gasze silnik i zpalam jeszcze raz i jeszcze raz i nic nie slychac.Dodam ze to moj pierwszy diesel i nie wiem czy tak ma byc,bo wczesniej tego nie slyszalem.
[ Dodano: Nie 20 Wrz, 09 20:32 ]
dodam jeszcze ze parkuje auto na dosc duzym spadku,mysle ze tak kolo 45 st. i komputer mi pokazuje pozostaly dystans 140 km czyli troszke mniej niz 1/4 baku.
NIe wiem czy ma to znaczenie ale zaparkowalem auto odwrotnie niz zwykle tak na probe-przodem do gory i zobacze rano a jak nie to sprobuje zaparkowac na rownym podlozu.Jak ktos ma jakies pomosly to prosze o odpowiedz.A tak na marginesie to jakie sa objawy ze pada pompa paliwowa,bo u mnie silnik chodzi super,rowno i bardzo ladnie przyspiesza.Z gory dzieki za odpowiedz.
Komentarz
-
Komentarz