[O1] Brak kontrolki ładowania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • simekdg
    Classic
    • 2010
    • 26

funkydriver,
  • gregor6
    Rider
    • 2008
    • 488
    • Volkswagen

Tak więc najpierw kontrolka zaczęła "przerywać" a aktualnie już od kilku miesięcy nie mam jej wcale.
    Macie jakieś pomysły jak ją przywrócić :?:

Komentarz

• sebu
      L&K
      • 2008
      • 1304
      • Octavia II (1Z3)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

z tedo co słyszałem ,a i ja też mam taki problem to jest wina samych zegarów coś sie w nich przepala chciałem wymienić u siebie żarówkę ,bo myślałem że jest spalona rozłożyłem zegary i zobaczyłem ze zamiast żarówki są diody więc złożyłem wszystko do kupy
      JA sprowadzałem swoją z włoch i już tej kontrolki nie było zrobili tylko jakiś patent świecący pod maska zastanawiałem się co to takiego pojechałem do elektryka i on powiedział mi że to jest kontrolka bo zegary są do naprawy.( ale po co komu pod maska kontrolka :?: ) ja niewiem i on też nie :!:
      Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
      jak pomogłem to daj punkcik
      sprzęgło od G 60

Komentarz

• gregor6
        Rider
        • 2008
        • 488
        • Volkswagen

Mam taką cichą nadzieję, że może to przerwany kabel na linii alternator - kontrolka, tylko nie bardzo wiem gdzie by mógł się przerwać. Zegarów wymieniać na pewno nie będę, bo to nie ma sensu.

Komentarz

• kecaj
          RS
          • 2009
          • 1511
          • Superb II (3T4)

gregor6, z alternatora koło kolektora wydechowego idzie tak pojedynczy przewód. Bardzo często jest skruszały w środku. Poprowadź między kostakmi inny przwód podłączajac go pod odpowiednie piny.
          Miałem taki sam probem w identycznym samochodzie jak Twój.
          Po podłączeniu tego przewodu kontrolka zapalila się - wymieniłem ten przewód na nowy.
          Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• gregor6
            Rider
            • 2008
            • 488
            • Volkswagen

No niestety sprawdziłem sobie kabel od alternatora do gniazda i jest dobry. Nie wiem gdzie dalej idzie ten kabelek. Może ma ktoś jakiś schemat gdzie ten kabel dalej idzie :?:

Komentarz

Pracuję...