Zamieszczone przez Spory
[O2] Problem z ogrzewaniem
Zwiń
X
-
[O2] Problem z ogrzewaniem
Dziś wracałem wieczorem do domu i było ok 14 stopni według termometru w aucie i stwierdziłem, że mi coś chłodno i przekręciłem pokrętło od ogrzewania o kilka stopni, ale nic to praktycznie nie zmieniło. Dopiero jak nastawiłem na 22 to zaczęło być odczuwalne ciepłe powietrze, na 26 już było gorąco. Zastanawiam się czy coś się popsuło, bo wydaje mi się, że w zakresie miedzy 18 a 22 powinno już być coś czuć, czy po prostu jest jeszcze za ciepło i komputer coś blokuje tak jak np jest to z klimatyzacją że poniżej ilus tam stopni nie włącza jej?ŚKODA 120 L z 1977 roku.
ŚKODA OCTAVIA II z 2007 roku.
-
-
Re: Problem z ogrzewaniem
Zamieszczone przez Tabel... Zastanawiam się czy coś się popsuło, bo wydaje mi się, że w zakresie miedzy 18 a 22 powinno już być coś czuć, czy po prostu jest jeszcze za ciepło i komputer coś blokuje tak jak np jest to z klimatyzacją że poniżej ilus tam stopni nie włącza jej?
BTW. Masz climatic ( tak się domyślam ) czy dwustrefowy climatronic ? W tym pierwszym przypadku ta regulacja temp. trochę "kuleje" ( choć wg mnie i tak działa w OII bardzo sprawnie ), bo komp może sterować tylko temperaturą wydmuchiwanego powietrza a nie tak jak w climatronic-u dodatkowo jeszcze kierunkiem i siła nawiewu...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz