[O1] Problem z odpalaniem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marwaw20
    Classic
    • 2010
    • 12

ja jestem za tylko w trochę bardziej cywilizowanym miejscu
    w przyszły weekend mnie nie będzie więc może zrobimy zakończenie miesiąca
    będzie trochę czasu więc każdy sobie jakoś poustawia swoje sprawy aby na spocie się pojawić
    pozdro
    marpol102
    OCTAVIA 1.6 1998
  • waxio
    Classic
    • 2009
    • 28

A wiec tak mój ojciec ma octavie1 z 99r 1.9 tdi 90KM od dłuższego czasu ma problem z odpalaniem na rozgrzanym silniku musi dłużej kręcić. Wcześniej już wyczytałem ze to możne być wina czujnika temperatury płynu chłodzącego został wymieniony na nowy. Także podobno mogla to być wina czujnika w zbiorniczku wyrównawczym płynu chlodzacego ale tu tez lipa dalej to samo. Może ktoś z was wie co możne być tego przyczyna?? Bardzo będę wdzięczny za wasze porady

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Nie tedy droga. Sa dwie wersje. Jedna to polej zimna woda pompe wtryskowa i wtedy zobacz, druga odepnij wtyczke od tego mitycznego czujnika temp ktory wymieniles i tez zobacz. Jak pali to rozwiazanie masz na forum
      Spritmonitor.de

Komentarz

• sylwek44
        Drive
        • 2009
        • 71

ja mam też octavię z 99r. 90 KM. Problem też u mnie występuje. Należy zwiększyć dawkę paliwa na rozruch. Dowiadywałem się i są 2 metody. dodatkowy układ który to zrobi, koszt 120 PLN lub przeprogramowanie komputera, koszt 300 PLN.

Komentarz

• xsx
          Classic
          • 2009
          • 4

Witam. Też miałe ten problem. Po przeprogramowaniu dawki rozruchowej wszystko jest ok. Dodatkowo zwiększa to moc o 11KM. pozdrawiam
          Octavia Kombi 1,9 TDI
          Superb 1,9 TDI

Komentarz

Pracuję...