W miare mozliwosci poprosze 1 czarną
Problem z przednimi wycieraczkami OII
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Problem z przednimi wycieraczkami OII
Witam
Może ktoś mi doradzi albo miał taki przypadek że przestały chodzić przednie wycieraczki ?
Jeszcze wczoraj było wszystko O.K a dzisiaj nie właczają sie.
Nadmienie że sprawdziłem bezpieczniki i wszystko jest wporządku.
-
ja tak miałem i to 2 m-ce po odbiorze auta
zostaje Ci serwis - pewnie tak jak u mnie padł silniczek wycieraczek....
pzdr
Komentarz
-
dzieki kolego za informacje - ciekawe na ile twoja diagnoza będzie dobra
z tego co mi powiedzieli w serwisie silniczek kosztuje 800zł :shock:
niestety jestem już po gwarancji więc musze kupić gdzieś używkę - widzialem na allegro po 250zł komplet
Komentarz
-
Komentarz
-
-
Komentarz
-
OI czy OII jeden czort. Wycieraczki się zacierają tak samo...
Naprawiałem miesiąc temu... i chodzą jak marzenie.
Aha... i nie włączaj dopóki nie naprawisz, bo naprawdę jeszcze wyjarasz silniczek.
Komentarz
-
zapewne macie rację ale ja nie miałem żadnych objawów tyou wolniejsze dzialanie czy zacinanie sie
wczoraj o 22 jeszcze chodziły dzisiaj rano już nie
wg mnie są 2 możliwości usterki
-albo silniczek
-albo manetka ( przełącznik )
przed chwilą sprawdziłem napięcie niby dochodzi do wtyczki do silniczka
Komentarz
-
Poproś kogoś żeby Ci odpalił wycieraczki, a Ty wsadź głowę w okolice silniczka i nasłuchuj dźwięków. Tudzież w przypadku usłyszenia tychże pomóż silniczkowi ręcyma zamachać wycieraczkami... Wtedy zobaczysz czy silnik działa oraz, jeśli tak, czy ma wielkie opory pracy ramion wycieraczek.
Komentarz
-
też sprawdzałem nic nie słychać żeby silniczek pracowal
poprostu cisza dlatego zaraz jadę podłączyć inny zestaw "na krótko" kabelkami pod moją kostkę i zobaczę czy będą działać
Jak bedą tzn że silniczek poszedł jak nie będą tzn że albo manetka albo coś innego
Komentarz
-
Jak mi się zatarły to cykał mi stycznik. Nie wiem jak by sie sprawa miała w przypadku spalonego silniczka....
Komentarz
-
I po problemie
okazało się że spalił sie silniczek - podłaczałem pod wtyczkę nowy mechanizm z silniczkiem
mechanizm z silnieczkiem - 200 zł
popołudniu przekładka
Komentarz
-
ale spalil sie czy po prostu 'zamarl' ?
jesli podlaczenie miernika pokaze ze prad przechodzi to moze wystarczy go oczyscic?
czasem lubi podwiesic sie szczotka.kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
tego nie wiem czy się spalił czy coś sie podwiesiłoZamieszczone przez rssale spalil sie czy po prostu 'zamarl' ?
jesli podlaczenie miernika pokaze ze prad przechodzi to moze wystarczy go oczyscic?
czasem lubi podwiesic sie szczotka.
na chwile obecną zależało mi na jak najszybszej wymianie bo jazda w deszcz bez wycieraczek jest raczej niemożliwa
Komentarz
-
czyli tak samo jak u mnie :wink:
panowie z serwisu chyba znają tę przypadłość - jak tylko pojechałem z moim przypadkiem, to nawet bez sprawdzania stwierdzili że trzeba wymienić
trochę się zdziwłem mając taką usterkę w nowym aucie, ale z drugiej strony swoją czeszką przekulałem w rok 70.000km i była to jedyna usterka
Komentarz
Komentarz