koniec żarnika czy przetwornicy?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • halim_15
    Classic
    • 2010
    • 12

_tm_, Za kazdym razem podajesz przy logowaniu telefonu do navi ?? Bo z tym jest problem, ze aby nie trzeba bylo podawac przy rSapie to trzeba go wylaczyc, a glupi Orange zablokowal taka mozliwosc
  • jarojaro1973
    Drive
    • 2009
    • 53

Mam pewien problem z moimi oryginalnymi ksenonami.
    Mianowicie zaczął mi mrugać lewy ksenon (żarnik). Wyjąłem bezpiecznik, włożyłem z powrotem i było ok przez jakiś tydzień.
    Teraz dla odmiany zaczął mi czasem mrugać prawy a na dodatek świeci na żółto - mocno żółto...
    Powiedzcie czy żarniki się kończą czy może wina np. przetwornicy? A może coś innego?
    Słyszałem, że koniec żarników objawia sie świeceniem na fioletowo, natomiast mój świeci na ten mocny żółty kolor jak zwykła żarówka i to tania i kiepska...
    Było 122KM, 266Nm - jest 138KM, 326Nm

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Konczacy sie swieci na czerwono/fioletowo.

VAG jakis blad wywala, bo u mnie czasem cos pokazywal, jak lampa nie wystartowala za pierwszym razem.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• mentos
        Classic
        S_OCP Member
        • 2008
        • 33

Witaj, Tez mi tez jakis czas temu zapala sie i gasl az wkoncu zgasl zupelnie. Po wymianie na nowy zarnik problem ustal.

Koles w Emidzie powiedzial ze jak tylko pamieta to wymieniali tylko raz przetwornice ale gosciu mial dzwona autem i sie im nie przyznal ( robil je gdzies indziej ) a tak to tylko zarniki

Komentarz

• laurin
          Rider
          • 2009
          • 727

Mruganie zazwyczaj oznacza koniec żarnika. Zmiana barwy dochodząca do fioletowo czerwonej to samo.

Moim zdaniem zmienić żarniki na nowe i będzie ok.

Mi mrugały i barwa się zmieniła, w nocy to myślałem ze jestem ślepy - halogeny lepiej świeciły :lol: . Zmieniłem i nastała jasność - jeździ się luksusowo :szeroki_usmiech

Komentarz

• jarojaro1973
            Drive
            • 2009
            • 53

Dzisiaj zamieniłem miejscami żarniki i niestety to raczej na pewno wina żarników a dokładniej ich końca.
            Dodatkowo VAG pokazuje błąd 01344.
            Wie może ktoś co to oznacza?

Ps. dodatkowo jest opisane: 16-00 signal outside specification

Wie ktoś o co chodzi/
            Było 122KM, 266Nm - jest 138KM, 326Nm

Komentarz

Pracuję...