może jednak świece. jak było -25 były sprawne, a teraz padła jedna lub więcej , i gotowe.
KONTROLKA OLEJU POMOCY
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
KONTROLKA OLEJU POMOCY
witam
jak w tytule. oto historia
jade sobie 150 i nagle wali kontrolka oleju wiec zatrzymuje sie dolalem z pol litra bo mi troche wciagnal a kontrolka nie zgasla. sprawdzilem stan na zimnym i cieplym zgadza sie. podlaczylem waga i nie pokazuje bledu. gdzie szukac usterki ?
-
Czerwona czy żółta? Jak sie pali a wszystko na oko jest ok to albo czujnik cisnienia oleju, albo pompa olejowa.... Lepiej to odrazu sprawdzić w jakimś warsztacie. Jeśli to czujnik to pół biedy, ale jak pompa to silnik ma za słabe smarowanie...
Komentarz
-
kontrolka zolta.czy ten czujnik sam moge sprawdzic czy walic do serwisu.dodam ze stalo sie to jakies 500km temu bo z trasy wracalem i nie mialem innej opcji jak tylko dolac oleju i wracac...
pewnie sam nie rozpoznam czy to czujnik czy cos powaznego. . . :cry:
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
1.9tdi 90km a dokladnie symbol to nie wiem jak sprawdzic
przy wyprzxedzaniu mi sie zapalila kontrolka.
jak tylko przekrece kluczyc to juz zapiszczy kontrolka nawet bez odpalania.stan oleju pelen stan na zimnym
swieci stale
Komentarz
-
Komentarz
-
Dziwne ze akurat czujnik pada podczas deptania.... znalem identyczny przypadek z audicy A4 gdzie koles smigal po autostradzie 180 i mu sie zolta zapalila - tak samo dolanie nie pomoglo i okazalo sie wlasnie ze bylo za niskie cisnienie oleju.. silnik byl slabo smarowany i skonczylo sie wymiana jakiejs tam pompy. Daj znac co z tego wyszlo.
Komentarz
-
-
-
witam wszystkich
wczoraj zajechalem na aso podnosnik i sie okazalo
- pompa oleju ok (gdybym przejechal ponad 500km na slabym cisnieniu to juz musialbym szukac nowego silnika)
-czujnik oleju jak spadl mi poziom to sie na 99% zawiesil. albo mozna zlac olej odkrecic go i wyczyscic , (rozruszac?) albo wymiana na nowy i po sprawie
odrazu mi ulzylo
dziekuje wszystkim za wsparcie i szybka pomoc
Komentarz
-
Sory za podpinkę ale mam pytanie odnośnie dolewki oleju. Lepiej dolewać na zimnym silniku, ciepłym czy to bez różnicy ? Znam dwie wersje i oczywiście dwie inne.
Komentarz
-

Komentarz