[O1] octavia po zalozeniu gazu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bocian4748
    Classic
    • 2010
    • 36

Witam chcę sprawić sobie CB radio
    Jakie radio polecacie nie za drogie i jaką antenę do tego ??
    Najlepiej sklep w warszawie odrazu ze strojeniem jak ktoś ma namiary.
  • asaj7
    Classic
    • 2009
    • 7

Witam
    Posiadam Skode Octavie z silnikiem 1,6- 98- Combi
    Jakis czas temu zalozylem do niej instalacje LPG. . .(lipiec 2009)
    Mam pytanie moze ktos sie spotkal z taka sytuacja podczas jazdy na LPG tj juz od przekrecenia kluczyka slychac trzykrotny dzwiek piszczenia oraz mrygajaca kontrolka recznego. Podczas jazdy autem na LPG nie dziala predkosciomierz a wskaznik poziomu paliwa wariuje raz na prawo raz na lewo.
    Po przelaczeniu auta na benzyne po pewnym czasie jazdy wskaznik predkosci "budzi sie " tj zaczyna funkcjonowac normalnie a co za tym idzie nie mryga kontrolka recznego oraz wskaznik paliwa pokazuje stan autentyczny paliwa.

Prosze o pomoc moze ktos wie jak pozbyc sie takiej usterki ???

Komentarz

• tom2212
      RS
      • 2008
      • 3892

z takim czyms jedz do tego serwisu gdzie zakladales instalke bo cos schrzanili poprostu komp wariuje

Komentarz

• KolinWawa
        Rider
        • 2009
        • 278
        • Octavia I (1U2)
        • APK 2.0 MPI 115 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No to żeś trafił na fachowców;P Od założenia instalki minęły dopiero 3 miesiące, więc musi być na gwarancji jeszcze. Od kiedy się zaczęły dziać takie rzeczy? Szczerze to pierwszy raz słyszę o wymienionych przez Ciebie akcjach i aż ciężko w to uwierzyć:P

Komentarz

• FELICJAN
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2007
          • 118

Ja proponuje ci zerknąć czy nie wkręcili się w wiązkę które idą w korycie np podszybia...
          mi tak panowie zrobili bo nie zerknoł jak dokładnie idą kable i nie miałem świateł.. :shock:
          ale go skarciłem i szybciutko poprawił błędaaaa :twisted:
          ...1.6 BFQ SQ24 już jest..piękność i 191.000+ za nami

Komentarz

• asaj7
            Classic
            • 2009
            • 7

Witam dziekuje za informacje w tygodniu pojade do tych Partaczy . . . . a jesli ktos chce podam ich dokladny aadres aby ich unikac !!!!!!!!!!

Komentarz

• Witek1952
              Ambiente
              • 2007
              • 196

Witam. ABS działa? Opisane objawy wskazują na sygnalizację niesprawności tego układu.
              Witek

Komentarz

• asaj7
                Classic
                • 2009
                • 7

Witam

ABS tak . . . działa . . . świruje tylko predkosciomierz . . . wskaznik paliwa. . . oraz slychac trzykrotne piszczenie podczas uruchamiania . . . .

Komentarz

• huwe
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 976

oprócz wymienionych powyżej przypadłości wskazujących na ewidentny błąd montażu, może być jeszcze jedna , jakże podła przypadłość , również będąca efektem montażu. kilka instalacji lpg ( a nie podałeś co zamontowano) ma możliwość podpięcia pod złącze OBD. i być może to podpięcie zostało wykonane. a prawda taka, że to podpięcie niekoniecznie chce współpracować z systemem benzynowym. wskazuje na to fakt, że po przełączeniu na benzynkę niby wraca do normy.
                  Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• asaj7
                    Classic
                    • 2009
                    • 7

Witam
                    dzis postawilem auta tam gdzie mi zakladali instalacje gazowa w Siedlcach . . . po jednym dniu stwierdzili iz nie wiedza co sie dzieje . . . auto nocuje w warsztacie . . . mowia iz to jest 1 przypadek . . . zobaczymy co bedzie dalej . . .

[ Dodano: Wto 03 Lis, 09 19:04 ]
                    Witam Witam dawno mnie tutaj nie bylo . . . auto przestało swoje tam gdzie zakladali mi gaz .... jezdzili nim prawdopodobno nawet az do serwisu Skody w Siedlcach . . . po 3 dniach stwierdzili iz nie jest to ich wina. . . Licznik dalej nie dziala jak nie działał . . . . Podobno jest to standard w tej wersji Octavii iz po pewnym czasie licznik poprostu nie dziala . . . . (stwierdzenie mechanikow ze stacji tam gdzie byl zakladany LPG w Siedlcach)

[ Dodano: Nie 18 Lip, 10 21:32 ]
                    Witam byłem w sobotę u elektronika sprawdziliśmy Zimne luty i nic nie dzieje się dalej to samo. VAG nie wykazuje żadnych błędów . . .
                    W VAGu prędkość jest normalnie pokazywana na komputerze a wiec czujnik w skrzyni działa poprawnie. Zastanawiam się nad układem hamulcowym . .. może tam coś jest nie tak ;/

Po przekręceniu stacyjki od razu słychać potrójny pisk a później po uruchomieniu silnika miga kontrolka od ręcznego. Płyn jest na max w zbiorniczku. Zastanawiam się czy posiadam ABS ;/ ani razu kontrolka mi się nie zaświeciła od ABSu.

Podejrzewam iż prędkościomierz nie działa z winy układu hamulcowego, a co za tym idzie wskaźnik poziomu paliwa tez zaczyna wariować przy zakręcaniu autem na zakrętach bądź przy manewrowaniu kierownica gdy auto lekko przechyla się na któraś stronę.

Komentarz

Pracuję...