[O1] Wymieniony licznik i przekłamanie w spalaniu możliwe??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Peti-22822
    Classic
    • 2010
    • 31

Panowie ponieważ zima nie długo ustąpi ( tak mi się wydaje ).

Chciałbym kupić jakiś fajny nie na za drogi rower budżet do 1400 zł.

Pomóżcie mi w wyborze. 8)
  • amperek
    Drive
    • 2009
    • 88
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Witam wymieniłem licznik w swojej skodzie bo stary był uszkodzony (zanik pracy zegarów) no i były w milach a że tanio kupiłem inny to wymieniłem. Tylko tu jest jeden problem po wymianie komputer zaczął pokazywać straszne duże spalanie (wcześniej nie sprawdzałem jakie było, ale spalanie na poziomie 20l/100km to chyba przesada no czasami pokaże 9l/100km, ale to rzadko), możliwe to jest że był cofnięty stan licznika w innym aucie i po założeniu do mojego teraz przekłamuje?? i czy jest możliwe np podłączenie pod VAG-a i zrobić jakąś korektę lub ewentualnie przywrócić oryginalny stan przebiegu ??
    Jest O2 BJB 176 KM, 346 NM, wtryski i turbo ARL, chłodnica oleju z wersji 2,0 TDI, zegary MAXI-DOT
    Była O1 AGR Hatchback.

Komentarz

• tom2212
      RS
      • 2008
      • 3892

podlacz vaga i zmien kodowanie i bedzie ok

Komentarz

• amperek
        Drive
        • 2009
        • 88
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Jeszcze jedna rzecz mi przyszła do głowy moja skoda jest z Października 2000r a liczniki są z 99r może to ma też jakiś wpływ??. A odnośnie przebiegu jest możliwość przywrócenia oryginalnego przebiegu jaki miał licznik?
        Jest O2 BJB 176 KM, 346 NM, wtryski i turbo ARL, chłodnica oleju z wersji 2,0 TDI, zegary MAXI-DOT
        Była O1 AGR Hatchback.

Komentarz

• tom2212
          RS
          • 2008
          • 3892

najwazniejsze aby zgadzaly sie numery czesci inaczej moga byc jaja a tak to nie ma znaczenia czy byl wyprodukowany rok wczesniej czy rok pozniej

Komentarz

• niedzwiedz11
            Drive
            • 2008
            • 56

tom2212 --> jak zmienić to kodowanie vag-iem? bo u mnie też przekłamuje spalanie więc może bym to ustawić prawidłowo...

Komentarz

• tom2212
              RS
              • 2008
              • 3892

niedzwiedz11, napisz do alfee lub mad_mark oni pomogą w tym temacie

Komentarz

Pracuję...