UWAGA wlewa się przy podnoszeniu bagażnika.
Pasy - kontrolka.
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Pasy - kontrolka.
Hej,
Dziś przy okazji rozbierania licznika zobaczyłem, że mam kontrolkę nie zapiętych pasów.
Moje pytanie brzmi: jak uruchomić ją aby działała - żarówka jest dobra.
Jakiś czujnik, kable we wtyczce przy pasach ?
Moja wersja to GLX - 2000r.
Pozdrawiam
-
-
programuje się, ale w wersjach z modułem komfortu chyba w wersji 3.0Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
Uuu no to problem się rozwiązał - nie mam tego modułu.Zamieszczone przez alfeeprogramuje się, ale w wersjach z modułem komfortu chyba w wersji 3.0
Komentarz
-
Piterpan, Masz, ale trzeba by sprawdzić wersję.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
Sprawdź kodowanie licznika.Być może została wyłączona.??xxx-te znaki zapytania oznaczają wyposażenie.Możesz przekodować licznik dodając do tej liczby+02,co oznacza kontrolę zapięcia pasów.Lub podaj kodowanie licznika jakie jest aktualnie.
Komentarz
-
Czy mógłby mi ktoś dokładnie to opisać ?
Podpinam vaga wchodzę w licznik i co dalej ?
[ Dodano: Wto 06 Paź, 09 20:47 ]
nawet jak mam szyby na korbkę itd. ?Zamieszczone przez alfeePiterpan, Masz, ale trzeba by sprawdzić wersję.
Komentarz
-
A to dziwne bo cały czas spotykam się z pytaniem jak to ustrojstwo wyłączyć :?:Zamieszczone przez PiterpanMoje pytanie brzmi: jak uruchomić ją aby działała
To opiniach tych którzy to mają :wink: (czytaj nie wszystkich) Jak pojeżdzisz to zobaczysz o czym mówię :szeroki_usmiech :diabelski_usmiechwocek
Komentarz
-
tylko w o1 kontrolka polazuje sie na chwile, sa 3 pikniecia jak pasy sa nie zapiete, i to wszystko, natomiast pozniej w o2 i superbach jest to uciazliwe :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz
-
17-InstrumentsZamieszczone przez PiterpanPodpinam vaga wchodzę w licznik i co dalej
soft coding-odczytaj wartość,to jest właśnie kodowanie licznika.
Komentarz
-
Dziś odczytałem wartość jest to: 02140.Zamieszczone przez Krzycho-6317-InstrumentsZamieszczone przez PiterpanPodpinam vaga wchodzę w licznik i co dalej
soft coding-odczytaj wartość,to jest właśnie kodowanie licznika.
Komentarz
-
Komentarz
-
Wygląda na to,że masz w kodowaniu kontrolę pasów.Zamieszczone przez PiterpanDziś odczytałem wartość jest to: 02140
Komentarz
-
Właśnie, poratujcie!Zamieszczone przez arturas03No właśnie... Mozna wyłączyć sam dźwięk?Zamieszczone przez wocekTo fakt :rantZamieszczone przez eXnatomiast pozniej w o2 i superbach jest to uciazliwe
Na razie jedyne co wymyśliłem to kupienie dodatkowego wpięcia pasów ale to nie wygodne rozwiązanie bo na jak się chce zapiąć pasy to trzeba najpierw wypiąć. Może VAG-iem się jakoś da?
Komentarz
-
w aso kategorycznie nie chcieli mi tego zrobic, bo... sie nie da :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8)
a wkurzajace jest jak trzeba wysiasc przed parkingiem wyjsc do budy a pozniej przejechac 20-40m z pikaniem :evil:
Komentarz
-
Komentarz
-
-
da sięZamieszczone przez dudek_twymyśliłem to kupienie dodatkowego wpięcia pasów ale to nie wygodne rozwiązanie bo na jak się chce zapiąć pasy to trzeba najpierw wypiąć. Może VAG-iem się jakoś da
możesz zmienić kodowanie zegarów i "nauczyć" komputer że nie ma czujnika zapięcia pasówprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Na pewno taka rada będzie bardzo pomocna koledze Piterpan, który napisał:Zamieszczone przez dudek_tpiotrek_gdy, a wiesz gdzie to można zrobić?
"mam kontrolkę nie zapiętych pasów.
Moje pytanie brzmi: jak uruchomić ją aby działała".
Komentarz
-
dudek_t, w OII przed FL można to było też zrobić metodą "garażową". Wystarczyło rozpiąć kabelek idący od czujnika pasów ( jest w zapięciu pasów kierowcy ) do gniazda w podłodze ( z przodu, pod fotelem, po lewej stronie ). Trzeba jednak dobrze popatrzeć, bo oprócz kabelka od czujnika jest tam też kabelek od bocznej poduchy ( chyba żółta wtyczka ). Dlatego najpewniej było rozpinać ten kabelek od czujnika z tyłu fotela kierowcy po prawej stronie ( od spodu do fotela były przymocowane gniazdko i wtyczka ). Najlepiej "poleć" ręką wzdłuż kabelka idącego od zapinki pasów w stronę fotela i na pewno trafisz na tą złączkę ( ewentualnie "daj nura" pod fotel od tyłu i znajdź wzrokowo ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
ja zrobiłem to sam za pomocą VAGaZamieszczone przez dudek_twiesz gdzie to można zrobić
jeśli masz VAGa to mogę ci powiedzieć
jesli nie masz-znajdź kogoś z VAGiem albo zastosuj sposób opisany przez kowal 2002przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz

Komentarz