Ja zamówiłem wczoraj i czas oczekiwania to 8 tygodni, czyli druga połowa kwietnia...
VAG problem z centralnym zamkiem
Zwiń
X
-
VAG problem z centralnym zamkiem
Witam!
Podłączyłem vag do gniazda diagnostycznego, wszystko super działało, ale w pewnym momencie program przestał odpowiadać i zawiesił się.
Musiałem zrestartować komp bez wyłączania vaga. Stało się tak 2 razy.
Moje pytanie - czy w takim wypadku może się coś stać, tzn. może się coś samo przeprogramować lub przestawić w aucie?
Nie wiem czy podłączać znowu czy dać sobie spokój żeby znowu nie nastąpiła zwiecha!!!Było 122KM, 266Nm - jest 138KM, 326Nm
-
-
po polaczeniu z niektorymi modulami moze byc problem np abs /ktoras tam wersja/ po zlym ylogowaniu sie ze sterownika na tablicy swieci sie kontrolka.
O ile pamietam producent opogramowania tez zaleca wlasciwa kolejnosc wchodzenie i wychodzenia ze sterownikow.
Taki reset laptopa to przerwanie komunikacji ze sterownikiem bez procedury wylogowania sie z niego .
Niep olecampablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Próbowałem jeszcze raz podłączyć vag, tym razem abs i niestety... znowu wyjście z programu przez jego restart (na szczęście nic się nie świeci i chyba wszystko jest ok).
Wychodziłem w ten sposób z centralny zamek, drzwi i abs.
Jak sprawdzić (bez podłączania vag) czy wszystko jest ok?
Na pierwszy rzut oka wszystko działa i nic nie szwankuje, ale mam pewne obawy... sam już na pewno vaga nie podłączę. !!!Było 122KM, 266Nm - jest 138KM, 326Nm
Komentarz
-
-
myslę ze to kwestia złego rodzaju programu vag upewnij się czy masz odpowiedni, bo z niektorymi kabelkami komunikują się tylko pewne rodzaje programu (szczególnie tańszymi kabelkami) - użyj funcji "szukaj" troche o vagach na forum jest
albo poprostu laptopa masz jakąś "padakę"...( chociaz to mało prawdopodobne prawda?) powodzonka w podłączaniu się
Komentarz
-
-
Witam serdecznie. Jakiego używasz programu. Problem może być w tym , że nie wszystkie programy działają na każdym kabelku. Nie miałem nigdy problemu z samochodem po zawieszeniu sie laptopa. Sprawdź czy w ustawieniach portu com masz ustawiony transfer na 19200. Standartowo jest na 9600 i trzeba przestawić. Pozdrawiam.Witek
Komentarz
-
-
tez nie mam pozutywnych odczuc jesli chodzi o ten program.
Jak to mowia w PO bieda jest.
Mi co prawda kompa nie zawieszal ale przerywal komunikaacje ze sterownikiem nim sprawdzilem bledy to ze trzy razy sie laczyl na nowo. A na dodatek producent kabla i tego programu wypina sie dupupa na klienta ktory sie pyta co z tym zrobic.pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Niestety dzisiaj stwierdziłem problem i to dość poważny po tym moim nieszczęsnym wychodzeniu z vag przez reset programu i/lub kompa:
Mianowicie nie działa mi zamykanie bagażnika z centralnego zamka (wszystkie drzwi zamyka a bagażnika nie), otwiera natomiast wszystko bez problemu.
Z kluczyka też mogę zamknąć tylko z zamka od strony kierowcy wszystkie drzwi, natomiast bagażnik osobno z zamka w bagażniku.
Nie wiem czy to wina że wyszedłem przez reset z vaga w momencie sprawdzania centralnego zamka czy może po prostu coś nawaliło niezależnie od tego....
Ma ktoś może jakieś sugestie?
Czy można jakoś wykonać reset centralnego zamka do ustawień fabrycznych/oryginalnych?Było 122KM, 266Nm - jest 138KM, 326Nm
Komentarz
-
Komentarz