Moze AMX 3?
szarpanie
Zwiń
X
-
szarpanie
Mam octavie i 2.0 po deszczu jak auto postoi przy zimnym silniku szarpie i zaczyna migać kontrolka silnika. Gdy wcisnę gaz w podłogę dopiero po chwili wchodzi na obroty, zaznacze że silnik szarpie i jeździ tzw kangurkiem. Gdy silnik się nagrzeje wszystko wraca do normy. Czy ktoś w Was wie co to może być sonda lambda czy jeszcze cos innego?
-
-
Zamieszczone przez koja86A diagnozowałeś vagiem ? Dzisiaj jest spot w Rabsztynie na pewno ktoś będzie z Vagiem
na spota niestety nie dalem rady przyjechac ops: ale sie poprawie
Zamieszczone przez Andrev3kopson, spróbuj przeczyścić przepustnicę i sprawdź kable wysokiego napięcia, świece dawno wymieniałeś?
Komentarz
-
-
Mam to samo - 1.6 102 KM. Często rano po odpaleniu trzęsiawka i kangurek oraz "Check" i brak mocy. Po kilku kilometrach wszystko wraca do normy. Dalej w ciągu dnia już się nie powtarza. Potem parę dni spokoju i od nowa. Ale wszystko to regularnie po nocy gdy jest wilgotno (deszcz lub mgła). W zimie przy minusach nic. W ASO miałem po kompie diagnozy:
- przerwy w spalaniu w 3 cylindrze (najpierw)
- sonda lambda (teraz to jest na topie).
Do dzisiaj tak jeżdżę, bo w ASO w celu zdiagnozowania "trzeba zostawić autko na kilka dni", a tego nie zamierzam robić, chyba że mnie lawetą zaciągną.
Też wymieniałem świece i nic nie dało. Myślałem też o przewodach. Ciekawe co ci wyjdzie, bo chyba mamy ten sam problem.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz