Czasem pali od kopa, czasem nie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bigtom1975
    Classic
    • 2010
    • 10

Pewnych rzeczy to nikt nie odkryje nawet podczas glebokiej analizy.

Przypuscmy ze auto ktore jezdzilo nagle staje do komisu i stoi tam miesiac albo dwa.

W tym czasie silnik nie jest odpalany, auto nie jezdzi. Lozyska w kole ktore byly dobre, nagle moga pasc, nie padna w dniu sprzedazy ale tydzien pozniej, czesto bywa ze auto jezdzi i z dnia na dzien takie rzeczy sie robia.

Auto mozna sprawdzic pod wzgledem prawnym, powloki lakierniczej, mozna podlaczyc do VASa, zrobic logi dynamiczne, sprawdzic czy byla na przegladach w ASO i to by bylo tyle - nikt wiecej nic Wam nie zagwarantuje.

A co do szarpania BKD, one maja rozne bolaczki, moj tez czasem ma tak, ze rano odpali od strzalu przejedzie 800m tam stoi 10minut i potem juz trzeba krecic 5 sekund i nie dziwnie zapala, ale to tylko w tej okreslonej sytuacji ma miejsce inaczej dziala wszystko ok. Przyzwyczailem sie i czekam az cos sie wysypie, bo tak to bedziemy wymieniac jak wrozka.

P.S. Z tego co wiem, za kilkaset zlotych kazdy z Was mial mozliwosc wykupienia ubezpieczenia gwarancyjnego na auta z komisu na pol roku :idea:
    __
    bigtom
  • jack.
    Drive
    • 2009
    • 70

Hej,

sprawa może wydać się banalna, lecz mi nie daje spokoju. Auto nie zawsze mi pali tak jak wg mnie powinno. Scenariusze są różne:

1. kreci 2 sek zanim załapie
    2. nie odpali jeśli nie docisnę mu gazu
    3. innym razem pali 'od kopa'

Nic się nie zmieniło, mimo że wstawiłem nowy aku, świece NGK BKUR6ET-10 oraz oryginalne przewody.

Co może być tego przyczyną? Czy ten typ tak ma?

Silnik zagazowany od dobrych kilku lat, oczywiście zawsze pali na benzynie i na gaz przełącza się automatycznie gdy silnik osiągnie odpowiednią temp. Zarówno na Pb oraz LPG silnik pracuje równiutko, bez żadnych stuków.

[ Dodano: Nie 11 Paź, 09 21:41 ]
    Dodam jeszcze, że nie zauważyłem zależności pomiędzy odpalaniem czy temp silnika czy otoczenia

Komentarz

• star200
      Ambiente
      • 2009
      • 177

Witam w klubie. Podobno AKL tak ma. Byłem podłączać VAGa-nie pomogło. Wymieniłem filtr paliwa, na razie igła :idea:

Komentarz

• jack.
        Drive
        • 2009
        • 70

Mój filtr paliwa wygląda jakby miał niedługo opaść. Wymiana w najbliższy weekend. Dam znać jaki efekt

[ Dodano: Pon 12 Paź, 09 14:31 ]
        opaść = odpaść

Komentarz

• rkb
          RS
          • 2008
          • 2152
          • Rapid Spaceback (NH1)
          • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Potwierdzam, co prawda inny silnik ale tez mialem problemy z odpalaniem - po wymianie filtra jak reka odjol.
          Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• star200
            Ambiente
            • 2009
            • 177

Zamieszczone przez jack.
            Mój filtr paliwa wygląda jakby miał niedługo opaść. Wymiana w najbliższy weekend. Dam znać jaki efekt

[ Dodano: Pon 12 Paź, 09 14:31 ]
            opaść = odpaść
            jak zobaczysz co się z niego wyleje to Ci szczęka opadnie :shock:

Komentarz

• jack.
              Drive
              • 2009
              • 70

Filtr wymieniony i jak ręką odjął!
              Dzięki za pomoc

Komentarz

Pracuję...