BRAK MOCY

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • polomos
    Classic
    • 2010
    • 2

BRAK MOCY

Witam.
    Nie moge nic znalesc na forum wiec zakladam nowy temat.
    A wiec nie dziala mi sterowanie radia z kierownicy.W aucie byla kiedys fabryczna navi a teraz jest symphony i moje pytanie brzmi,czy przypadkiem nietrzeba przelozyc ktorys pinow.
    Dodam ze radio bylo juz kodowane w serwisie i dalej nic nie dziala .
  • mara
    Classic
    • 2009
    • 4

BRAK MOCY

Szanowni klubowicze mam taki problem ,auto jedzie 130 max 3000 obrotów ,bark mocy
    sprawdziłem ,przepływomierz,elektrozawór i NIC .Diagnoza mechanika turbina ,proszę o jakieś wskazówki co robić

Komentarz

• baturro
      Classic
      • 2007
      • 15
      • Octavia III combi (5E5)

diagnoza dobra.sam miałem taki przypadek.w turbinie zmienia się geomeria łopatek w zależności od wartości obrotów. mi mechanik powiedział, że turbina zabrudziła się wszystkimi zanieczyszczeniami z paliwa i łopatki uległy zablokowaniu. miałem taki sam przypadek po przekroczeniu 3000 obrotów.nie pozostaje nic innego jak demontaż turbiny,oczyszczenie i ponowne ustawienie geometrii łopatek. dowiedziałem się że wskazane jest również co pewien czas pojechać na wysokich obrotach,aby wszystko z turbiny wypalić co się zbierze.
      pozdrawiam

Komentarz

• pajczaki
        Rider
        • 2007
        • 316

a moze wastegate?
        taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
        sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl

Komentarz

• baturro
          Classic
          • 2007
          • 15
          • Octavia III combi (5E5)

mi oczyszczono turbinę i chodzi bez zarzutów

Komentarz

• Deco
            Rider
            • 2008
            • 612

mara, tylko logi dynamiczne powiedzą co jest przyczyną braku mocy. Przyczyn może być kilka:
            - zapieczone kierowniczki turbiny,
            - niesprawny mieszek,
            - walnięty n75,
            - walnięta przepływka,
            - nieszczelne wężyki,
            - walnięty czujnik doładowania przy IC (rzadki przypadek)

albo połączenie wyżej wymienionych.

Mi jednocześnie padła przepływka i N75 a też już chciałem dawać turbo do czyszczenia.
            Nie wierz w gotowe recepty, bez legowania niczego nie możesz być pewien.

Pozdrawiam

Komentarz

• mara
              Classic
              • 2009
              • 4

dziękuje bardzo właśnie dzisiaj przedzwonił mechanik z dobrą wiadomością N 75 ( a wymieniałem 2 XX)jeszcze raz gorące dzięki

Komentarz

• blaster
                Drive
                • 2009
                • 69
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No to ja mam pytanko Niby wszystko ok bo latam długie trasy turbo chodzi bo dokręca sie do 200 km/h ale pytanie jak jade np na 3 biegu obroty ok 2 tyś wciskam gaz do podłogi pojawia sie specyficzne buczenie jak by nie było filtra powietrza a sprawdszałem jest wszystko szczelne co to oże być....

Komentarz

Pracuję...