Zamieszczone przez RS
[O1] Dlaczego lamie sie prowadnica w drzwiach?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Problem dosyc nietypowy.
Otoz, w sierpniu mialo miejsce wlamanie. Sprawca wybil przednia szybe pasazera. Na drugi dzien szyba zostala wstawiana i wydawalo sie, ze to normalka, problemu dalej nie bedzie.
Po okolu tygodniu czasu, podczas podnoszenia i opuszczania szyby, pojawil sie niepokojacy, dosyc glosny dzwiek, jakby strzelania, gruchutania. Wydawalo sie, ze moze pozostaly resztki czastek szkla albo cos.
Po rozebraniu okazalo sie, ze pekla ta plastikowa prowadnica. Znajomy, by nie narazac na koszty, zrobil "homemade". Cos pokleil, wstawil te czesc chyba od golfa III albo IV, bez gwarancji, ile to podziala.
Minelo poltorej miesiaca, mozna bylo o tym zapomniec, a tu trach. Szyba zostala opuszczona, po czym podniosla sie, ale juz nie do konca. Okazalo sie, ze caly mechanizm z drzwi jest do wymiany. Zakupiony na Allegro (nowy), ale 130 zl tanszy niz w sklepie zostal pozytywnie zaakceptowany przez mechanika. Wlozyl, zaczelo dzialac normalnie, po czym przy zamykaniu szyby do konca, znowu pekla ta plastikowa prowadnica
Ponoc nie dziala ten ogranicznik, ale czemu? Gdzie on jest itp.? Po prostu gdy szyba juz opadnie na dol i trzyma sie przycisk nadal opuszczania, to silnik pracuje!!! Podobnie jest przy trzymaniu przycisku do gory, kiedy szyba jest juz domknieta...
Prosze o pomoc.
-
-
Ja też miałem problem z tym plastikiem.
Rok temu stało mi się to pierwszy raz, i wpadłem na genialny pomysł i zacisnąłem ten plastik, taką opaską plastikową, aby się nie wysuwał ta plastikowa prowadnica. No i tak ujeździłem rok, parę dni temu stało się to samo!. Ponieważ opaska pękła. I tym razem założyłem takie 4 opaski.
(A chodzi mi o takie opaski plastikowe które się zaciąga w jedną stronę, nie pamiętam jak one się nazywają. Ale dużo ludzi nimi zabezpiecza sobie kołpaki przed kradzieżą,)
Komentarz
-
Komentarz