[O1] Alternator

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • macluke
    Elegance
    • 2010
    • 875

[O1] Alternator

Zamieszczone przez Jarek_wawa
    Ja nanosiłem na szmatkę i tą szmatka szorowałem kropki.
    to więcej w szmatce zostawało następnym razem pewnie nie tak prędko zrób naszym sposobem choć łatają DZIURY po zimie :evil: ubijanie świeżego asfaltu jak bogatsza firma to łopatą a jak budżetówka to gumowcem :twisted: .

A tak nawiasem mówiąc muszę się Sebcia zapytać jak on to robił bo jakoś mi się kojarzy ze on to chyba zostawiał nie spłukiwał tylko później zmywał to razem przy myciu ale nie jestem teraz pewien zobaczymy może Seba się wypowie sam :|

tdi122, no chłopie pięknie to wyszło w kwietniu będę we Wrocku możne się jakoś spikniemy jak będzie czas pogadamy :twisted:

[ Dodano: Nie 28 Lut, 10 21:39 ]
    Zamieszczone przez tdi122
    Wybaczcie że opony nie nabłyszczone ale nie było czasu
    Nie wybaczamy popsuty cały efekt :twisted:
  • Slawo_B
    Classic
    • 2009
    • 14

[O1] Alternator

Witam.
    Wczoraj na prostej drodze, przy normalnej jeździe zaczęła mi migać kontrolka akumulatora. Po ok. 10-15min. zgasła. Dziś jak na razie nie zaświeciła się. Zastanawiam się czy była to chwilowa niedyspozycyjność czy tez szykuje się świeży wydatek. Czy ktoś mógłby mi polecić serwis we Wrocławiu, który regeneruje alternatory? Być może jest to kwestia wymiany kola pasowego lub szczotek. Pozdrawiam. Slawek

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

Raczej stawiałbym na sprzęgło alternatora zacina się i nie ma ładowania średnio pada co 160000km koszt wymiany jakieś 300zł z robocizną bo najlepiej wymienić z napinaczem
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• Slawo_B
        Classic
        • 2009
        • 14

Wlasnie 3 tyg. temu wymienilem napinacz. Po prawie tygodniu jazdy akumulator ponownie sie nie zaswiecil, ale pewnie wkrotce trzeba bedzie znowu podjechac do mechanika. Oby faktycznie nie trzeba bedzie wymieniac calego alternatora.

Komentarz

• internazionale
          Drive
          • 2007
          • 65

mialem taki problem. okazal sie nim ukruszony przewod od wzbudzenia alternatora. ukruszyl sie odrazu przy wtyczce. sam usunalem usterke
          INTERNAZIONALE

Komentarz

• Slawo_B
            Classic
            • 2009
            • 14

Problem rozwiazany. Wymienione sprzegielko alternatora. Trafilem do Dynosoftu. Rzetelni fachowcy. Slowa podziekowania dla Daniela za sprawna usluge.

Komentarz

• watchman
              Ambiente
              • 2009
              • 200

Zamieszczone przez Slawo_B
              Problem rozwiazany. Wymienione sprzegielko alternatora. Trafilem do Dynosoftu. Rzetelni fachowcy. Slowa podziekowania dla Daniela za sprawna usluge.
              Od dwóch dni octa ma te same objawy Jakie koszty? Tak jak pisał koja86? 300 peelenów?
              NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!

Komentarz

• Slawo_B
                Classic
                • 2009
                • 14

sam napinacz to srednio na rynku ok. 250zl, sprzegielko ok. 100-150zl, robocizna - zalezna od wkladu pracy i uznania serwisu . Mniej wiecej ok. 80-100zl za detal.

Komentarz

• watchman
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 200

No niestety padł altelnator :evil: a wraz z nim zdechł aku :twisted: i 1300 posżło w p....u :twisted:

Fakt lepiej teraz niż w grudniu. zamiast prezentów dzieci by dostały części do zabawy :lol:
                  NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!

Komentarz

Pracuję...