[O1] Problem z centralnym zamkiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wawagrzybek
    Classic
    • 2010
    • 2

Zamieszczone przez pskosz
    My używamy Fiskars są super
    ja też polecam mam taki zestaw od kilku lat
  • palak1
    Classic
    • 2009
    • 11

Witam
    Mój problem polega na tym, że po zamknięciu samochodu pilotem, nie mogę go otworzyć. Centralny słychać, ale nie wysuwają się kołeczki w drzwiach a tym samym nie otwierają się drzwi. Otwierają się tylko drzwi bagażnika
    Aby go otworzyć muszę otworzyć drzwi bagażnika, zamknąć centralnym, otworzyć centralny i drzwi otwarte.
    Próbowałem samym kluczykiem, ale nie mogę go włożyć w zamek przwdopodobnie przez to że nie był używany.
    Samochód jest wyposażony w autoalarm.
    Gdy pierwszy raz mi się to zdarzyło pomogło wyjęcie bezpiecznika od centralnego(a w zasadzie dwóch 6 i 14), dzisiaj nie pomogło.
    Strasznie mnie to denerwuje.POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!

[ Dodano: Pią 16 Paź, 09 09:41 ]
    Witam
    Dodam parę dodatkowych informacji:
    1. Po wyjęciu bezpiecznika nr 14 nie działa centralny od środka, podświetlenie wnętrza, oraz el. szyby. Działa natomiast alarm, który otwiera i zamyka jak należy.
    2. Po włożeniu bezpiecznika centralny zamyka się albo sam albo z pilota i nie daje się otworzyć.
    3. Dida przy ryglu mruga, czyli jest wszystko OK(niby!!).
    Moje kolejne pytanie brzmi: czy są jakieś krańcówk odpowiedzialne za położenie siłownika (ZAŁ., WYŁ.)?
    Może modół komfortu nie ma informacji o stanie zamka i próbuje go zamknąć zamiast otworzyć.

Komentarz

Pracuję...