Pozdrowienia dla niebieskiej OII spotkanej wczoraj przed 17 na modlińskiej, czyżby Tomil?
Centralny nie działa z kluczyka
Zwiń
X
-
Centralny nie działa z kluczyka
Witam
Kupiłem Octavie 2000r 1.6
Nie działa w niej centralny zamek uruchamiany z kluczyka. Nie wiem czy poprzedni właściciel kupił zła baterie (bo kupił nowa) czy uszkodzona jest ta dioda w pilocie. Pilot nie działa bo sprawdzałem na monitorku kamery (jeśli ktoś nie wie to mówie że idzie tak sprawdzić np. pilota od telewizora).
Jeśli jest uszkodzona ta dioda to idzie ja może gdzieś kupic ?
Bateria to :PX625A
Dziękuje z góry
[ Dodano: Sro 14 Paź, 09 18:12 ]
Znalazłem to :
Chyba to ta sama zarówka. Tak ?
[ Dodano: Sro 14 Paź, 09 18:47 ]
Wiek ktoś może ile ta żarówka w kluczyku ma mA bo z mojej nie idzie odczytac.
-
-
To jest żarówka do podświetlania.
Sprawdz drugi kluczyk 8).
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wiedzmin1101Mam tylko jeden.
Rozumie czyli moja Octavia nie ma pilota. Ta żarówka to tylko podświetla zamek.
Troche mi sie wierzyć nie chce.
Tak wyglada mój kluczyk :
Czyli nie mam otwierania zamku z pilota ?
[ Dodano: Sro 14 Paź, 09 18:54 ]
Raczej jest ale problem może jest gdzie indziej.
Po za tym octavia ma kluczyk radiowy a nie na podczerwień..
Komentarz
-
-
Po za tym sprawdź bezpiecznik nr 6 on odpowiada za centralny zamek.
I wymień baterie w pilocie. ( Poprzedni właściciel mógł założyć złą) W moim pilocie są dwie baterie.
Jezeli masz centralny to powinienes miec dwa przeciski kłódeczka zamknieta i otwarta..
Komentarz
-
-
Central zamek z kluczyka zamyka sie to samo w kufrze.
Chyba nie ma central zamka w kluczyku. Sam zobacz jak ten kluczyk wyglada. On nie ma w sobie zadnej elektroniki.
[ Dodano: Sro 14 Paź, 09 19:11 ]
Troche kiepsko. Skoda 2000 klima , komputer itp. i brak centralnego w kluczyku.
Może ktoś wie czy to auto ma instalacje do zdalnego sterowania central zamku ?
Bo gdyby miało to można by kupic kluczyk z Allegro i powinno działac.
np taki :
Jeśli nie ma to nawet nie ma co kombinowac.
Kupiłem to auto niedawno z jednym kluczykiem , może ten kluczyk jest kluczykiem zapasowym a pierwszy miał pilota. Tego nie wiem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wiedzmin1101Central zamek z kluczyka zamyka sie to samo w kufrze.
Chyba nie ma central zamka w kluczyku. Sam zobacz jak ten kluczyk wyglada. On nie ma w sobie zadnej elektroniki.
I ma doczepiony pliot do alarmu i centralnego w breloczku.
Mój kluczyk wygląda tak i ma sterowanie centralnym zamkiem.
.
Komentarz
-
-
Wiedzmin1101 z tego co widac na Twoim kluczyku to nie ma on sterowania centralnego zamka z kluczyka...tz nie ma opcji sterowania nim tak jak pilotem (zamknij otwórz) jedynie po włożeniu kluczyka w zamek drzwi otwierasz i zamykasz auto razem z klapą bagażnika...mam dokładnie taki sam....jest to kluczyk do sterowania centralnym zamkiem...ale bez funkcji pilota.....zebyś miał "pilota" musisz mieć dokupiony sterownik centralnego zamka+bezprzewodowe piloty...koszt ok 150 zł...jeśli nie działa Tobie zamek centralny po włozeniu kluczyka to proponuję skozystać z rady Kolegi phoneman :wink:PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zacznij od sprawdzenia baterii wg zalaczonego obrazka jak juz pilot bedzie migal czerwona dioda nalezy przeprowadzic proces programowania i juz
jesli nowe i poprawnie zalozone baterie nic nie zmienia to pilot do wywalenia /zeby bylo jasne tylko elektronika - dokupujesz z allegro dzialajace bebechy i adaptujesz go do swojego auta aaaaa i jeszcze jedna uwaga przygladnij sie co masz wydrukowane na obudowie pilota podstawa to czestotliwosc sa dwie jedna 433MHz i druga 450MHz-chyba. jesli pomylisz to na 1000% ni zagada/.Załączone plikipablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pablo_doctorZacznij od sprawdzenia baterii wg zalaczonego obrazka jak juz pilot bedzie migal czerwona dioda nalezy przeprowadzic proces programowania i juz
Skąd masz ten schemat. Bo szukałem w książce i nie znalazłem. :roll:.
Komentarz
-
-
to ty moze sie okresl jaki maz w koncu bo z ostatniego linka na allegro wynika taki jaki ci opisalem
pablo_doctor
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pablo_doctorto ty moze sie okresl jaki maz w koncu bo z ostatniego linka na allegro wynika taki jaki ci opisalem.
Komentarz
-
-
no no i co komu nie dziala bo ja sie pogubilem
hahahahapablo_doctor
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wiedzmin1101Ja mam tak :
Centralny zamek działa mi z pilota (ale ocztwiście musze go włożyc do zamku)..
Komentarz
-
-
Wiedzmin1101 i chcalbys miec centrala z pilota takiego jak ten z aukcji wyzej??
jesli tak to nie tak siup w twym przypadku wiaze sie to z wymiana modulu komfortu na taki z obsluga sterowania radiowego. numer moge Ci podac jutro oraz schematy. pamietaj ze gdy bedziesz robic podmienake to nowy modul trzeba zaadaptowac stosownie do twojego wyposazenia.pablo_doctor
Komentarz
-
-
pewnie bedzie dzialac - ale to nie ORYGINALpablo_doctor
Komentarz
-
-
witam...mam podobny problem...
kupilem skode octavie 1.6 z 1999 roku
rowniez mam problem z centralnym z kluczyka....
wymienilem baterie bo sprzedajacy twierdzil ze kluczyk dziala ale trzeba wymienic baterie...wiec tak zrobilem i niestety nie dziala...
jezeli otwieram autko kluczykiem centralny dziala...jak pilotem z kluczyka....nic....
sprawdzilem bezpieczniki i wszystko ok...jutro jeszcze sprawdze kable w slupku ale nie wiem czy w tym lezy problem....
jezeli ktos ma jakies pomusly to prosze o pomoc
dzieki wielkie...
pozdrawiam!
Komentarz
-
Komentarz