wysokie obroty przy odpalaniu a brak mocy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Johny Bakker
    Classic
    • 2010
    • 3

Zamieszczone przez Al_Capone
    A czy w kombi czasem nie jest liczona objętość do linii okien? Ja będę miał kratkę więc jakby co mogę lądować po dach

[ Dodano: Pon 01 Mar, 10 14:51 ]
    A z tą elegance to sie nie do końca zgodzę. Te dodatki co chciałem a sa w standardzie w Elegance to niecałe 5k. Elegance jest droższe o 8,5k
    No to cie chłopie nie rozumiem :? Skoro tak, to po co sie pytasz o rodzaj nadwozia i wersje wyposazenia ?? Skoro już zdecydowaleś, ze ma być ambiente kombi + dodatki. Wybierz tylko silnik i kupuj, a nie pytaj .
  • krez88
    Classic
    • 2009
    • 6

witam,
    Dzisiaj napotkalem sie z problemem w mojej Octavce 1.9 tdi 90km. przyszly pierwsze sniegi auto odpalilo bez problemu, rozgrzalem go przejechalem 15 km,wylaczylem. Minelo 5 minut wsiadam odpalam a tu obroty skoczyly do 1800-2000 na ulamek sekundy, mowie kurde moze noge na gazie trzymalem, powtorzylem odpalanie to samo. Zdziwilem sie bo silnik rowno pracowal. Ruszylem chcialem przycisnac a tu mul, ewidentnie nie slyszalem zeby turbina zasysala powietrze. Wyczytalem kiedys ze po ponownym odpaleniu resetuje sie komp i turbina smiga, niestaty znow odroty skoczyly do 2000 i brak mocy. Przegladajac teraz forum doszedlem do wniosku ze moze czujnik temp silnika ale jak sie ma jedno do drugiego?
    Prosze o pomoc.

Komentarz

• morgh
      Drive
      • 2009
      • 90

Czujnij temeratury silnika(lub przewody idace do niego) ! teraz masz ustawiony komuter awaryjnie i on ci trzyma takie obroty. U mnie byly to 1700-1800
      Pozdrawiam

Komentarz

• krez88
        Classic
        • 2009
        • 6

Bede musial przeczyscic wszystkie kostki bo juz swoje przezyly. Dzisiej jadac samochodem turbinka chodzila ale kompletnie samochod nie mial mocy. Czym wiecej nacisnalem na gaz tym wolnij sie zbieral. No coz pierwsze wilgocie i przymrozki za nami, teraz trzeba wyciagnac wnioski i przygotowac sie do nadchodzacej zimy.

Komentarz

Pracuję...