też mam AQY 2.0 . Polecam stag300 , narazie 25kkm i zero zastrzeżeń do pracy instalki.
czujnik poziomu oleju w misce jak sprawdzic
Zwiń
X
-
czujnik poziomu oleju w misce jak sprawdzic
wyskoczyla mi kontrolka zolta(czy tam pomaranczowa) oleju.
zlalem olej wykrecilem czujnik oleju przeczyscilem sprezarka wlozylem i nic nie pomoglo
dodam ze na wagu nie wykazuje bledu :shock:
kontrolka zapalila sie bo byl za niski stan oleju. dodam ze po dolaniu oleju przejechalem prawie juz 1000km wiec gdyby to byl problem ze smarowaniem to juz by mi silnik padl.
przy czujniku oleju jest podlaczona wiazka 3 przewodow.jak mozna na krotko sprawdzic tymi przewodami czy czujnik walniety?
kontrolka swieci sie juz po przekreceniu silnika gasnie na chwilke nagle zapiszczy i sie zapali i nie trzeba nawet odpalac silnika.
moze ktos pomoze??
-
-
Kiedys komus to sprawdzalem, ale caly czas byl blad. Ty mowisz ze bledu nie ma, a to ciekawe.
Problem z tym czujnikiem jest stad, ze masz ustawione przeglady na automatyczne i komputer z tego czujnika bierze namiary na jakosc oleju. Wystarczylo przelaczyc na stale co 15kkm i problem znikal wg jakiegos opisu ktory znalazlem w necie. U kolegi pomogla wymiana tego czujnika i blad zniknal, ale wlasnie jakis siedzial.
Komentarz
-
-
kurcze u mnie na vagu nic nie pokazuje i bylem w serwisie tez czystko na kompie u nich.
mozliwe jest to ze ten czujnik sprawdza jakos oleju i wskazuje na wymiane gdy robi sie wodnisty?
moze masz jakis patent zeby zewrzec ktores z tych 3 kabelkow co sie podlacza czujnik i kontrolka zniknie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arturroskurcze u mnie na vagu nic nie pokazuje i bylem w serwisie tez czystko na kompie u nich.
mozliwe jest to ze ten czujnik sprawdza jakos oleju i wskazuje na wymiane gdy robi sie wodnisty?
moze masz jakis patent zeby zewrzec ktores z tych 3 kabelkow co sie podlacza czujnik i kontrolka zniknie?
Pod vagiem możesz sprawdzić w 17.Instruments poziom oleju - są tylko dwa stany OK/NOT_OK.
Jeżeli nie chcesz mieć tego czujnika możesz przekodować Licznik - czyli serwis olejowy stały (15.000km)
Okienko z Vag-a
Jak sprawdzić czujnik poziomu G266
Komentarz
-
Komentarz