Zamieszczone przez pskosz
CO WY NA TO ?????
Zwiń
X
-
CO WY NA TO ?????
Witam
POMOZCIE---sytuacja wyglada nastepujaco-rozpoczelo sie dziwnym dzwiekiem podczac lekkiego skretu w prawo(dzwiek -furgot,silne wibracje)nasila sie i brzmi dosyc glosno przy predkosci 80 i wiecej.Pierwsze rozpoznanie padlo na lozysko-w obecnej chwili lozyska wymienilem w dwoch przednich kolach-przeguby sa ok-auto sprawdzane 5 razy od stacji diagnostycznych po mechanikow-tyl i przod bez luzow bez usterek--rece opadaja-ciagle to samo bije huczy w lewym kole tak mi sie wydaje dzwiek nasila sie podczac skretow w prawo na lukach, zauwazylem ze na nierowniej drodze w ktorej sa usoki dzwiek nasila sie podczas skoku auta jak ciezar przenosi sie ne lewe kolo ----zawieszenie dobre sprawdzane,opony rowniez bez zatrzutu ..
Posta tego napisalem jakis tydzien temu.......wymienilem poduszke pod silnikiem ......EFEKT ......BEZ ZMIAN..... mam nowy pomysl PRZEGUB Wewnetrzny .....CO WY NA TO ????DAJCIE ZNAC PROSZE
-
-
U mnie dziwne dźwieki pojawiały się około 2300 obrotów silnika tylko w czasie jazdy.
Diagnoza 1 - tłumik drgań wydechu - częściowo trafna - był pęknięty , ale po wymianie dziwne dźwięki nadal występowały (wydech faktycznie ciszej).
Okazało się że jest takie mocowanie silnika na dole do jakiejś belki (dziś to znalazłem) z którego wypadła mi śruba i silnik się delikatnie przechylił- poduszki po bokach były ok.
Mocowanie jest obok tłumika drgań przy wydechu .
Ten tłumik też mi się przez to rozleciał po się przechylił silnik i powstały naprężenia.New Beetle 2,0 AQY
PT Cruiser 2,2 CRD
Komentarz
-
-
ODP DO radegast---szczerze CI Powiem ....nie mam bladego pojecia a nawet jesli mam to powiem ze nie bede na tyle odwazny by pozwolic sobie na jakakolwiek diagnoze-wybacz utopilem juz tyle kasy na tylu blednych pomyslach ze nie bede CIE narazal na moja bledna ocene-jedna rada-zbadaj auto gruntownie,czytaj na forach,sluchaj i pytaj a co najwazniejsze jedz do kumatego mechanika.
OPD do edapawel-czesci kupuje sam,robocizna robia mi to zaufani ludzie wiec ceny sa zaprzyjaznione nie adekwatne do cen na rynku a pro-po dolegliwosci auta te same rady jak wyzej napisalem ---wiem wiem.....madry Polak po szkodzie przypominam ze jeszcze nie uporalem sie z awaria octawki .....
Komentarz
-
Komentarz