Octavia 1.9 TDI 4x4 2004 6biegow - problem ze zmiana biegow

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maciej7508
    Classic
    • 2010
    • 5

Zamieszczone przez Big
    A ja jestem bardzo zadowolony w alumów ATT 640 które kupiłem na zimę.
    ja też, dobre felgi, fajnie wyglądają, dobre ET i zero problemów, u ojca rozmiar mniejsze (540) też spisują się dobrze
  • geyzer
    Classic
    • 2009
    • 2

Witam, mam problem ze zmiana biegow, biegi tak jakby "klinuja" sie przed włożeniem dotyczy to szczególenie 1 i wsteczny, pozostałe tez nie wchodza lekko ale nie sprawiaja wiekszego problemu. Po wizycie u mechanika okazało się że rozleciała się jakas podkładka tarczy i resztki utrudniały działanie sprzęgła. Wymieniłem tarcze sprzęgła, docisk tarczy, lozysko dociskowe, kolo zostało stare nie było z nim problemów. Przez jakiś czas wszystko bylo ok ale po około 1000 km jest podobnie jak przed wymiana, do tego mam wrazenie ze sprzeglo nie "wysprzęgla" np. po dojechaniu do swiatel, po wyluzowaniu.
    Czy ktos mial podobny problem ? Co może byc przyczyna ?

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Mieliśmy takiego zonka w Carsedzie z silnikiem ASZ+6 skrzynia. Spytaj mechanika czy posmarował wałek sprzegłowy. Jak nie to musi rozbierać jeszcze raz. Może dziwne, ale sprawdzone.
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• geyzer
        Classic
        • 2009
        • 2

No i po kłopocie. Okazało się że koło dwumasowe nawaliło miało luzy i stąd probelm. Przy wymianie mechanik ocenił stan koła na dobry. Więc polecam przy wymianie tarczy wymieniać koło nawet jezeli jego stan jest jest ok.

Komentarz

Pracuję...