witam
Miałem stłuczkę skodą octavia i nie mogę otworzyć maski przy pomocy linki. Czy dało by się to zrobić inaczej. Poprzez wsadzenie ręki przez lampę (która już jest z rozbita i zdemontowana)?Maska nie jest pognieciona pod czas stłuczki mogla jedynie linka się zerwać lub przesunąć maska.Jak znaleźć i odblokować zaczepy?
Zamknięcie jest na środku za grilem, nie wiem czy tak sobie dasz radę ale kiedyś jak zapieczony miałem mechanizm otwierania to jeden mechanik otworzył mi maskę. Czy dostaniesz się do zaczepów przez lampę tego nie wiem, jak zjem obiad to zerknę do auta. :P
próbowałem ręka przez otwór w lampie i dostaje pod grilla ale wszystko wydaje się tam bardzo obudowane i niedostępne. Czy ktoś wie od której strony idzie linka? lub może ktoś wrzucić jakaś fotkę tego z otwarta klapa by można było po omacku szukać jakich elementów.
a może da się jakoś odkręcić tego grilla?bo tam nic nie widzę przez tego grila
tak jak otworzysz maskę, ale powinieneś móc wyjąć tą kratkę plastikową (ta czarna), ona jest na zaczepy, tylko nie powiem w którym miejscu dokładnie, albo tą "chromowaną" obwódkę, nie pamiętam które pierwsze się zdejmuje, niech chłopaki co pamiętają przypomną
Dzięki chłopaki. Dziś wieczorem WD40 pójdzie w ruch Dam znać czy pomogło.
Zastawiam się kiedy to mogło się zapiec. Góra 2 tygodnie temu otwierałem maskę...
Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
I chyba to prawda...
Nie wiem czy WD40 pomogło, czy moje namiętne próby otworzenia. Ale się udało: Dzięki raz jeszcze.
Przy używaniu WD 40, psikając przez szpary w grillu raczej większość płynu idzie na inne elementy w tym chłodnice. Mam nadzieje że nie zaszkodzi
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Trochę z rureczką i trochę bez niestety. Cholera się wysunęła i wpadła mi za grill i wyciągnąć ja mogłem dopiero po otwarciu. Wiec troszkę poszło na chłodnicę
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
rany dlaczego linki strzelają przeważnie jak sie akumulator rozładuje wczoraj pojechałem teściowej po wode o 11 w nocy a że akumulator kulawy jakiś to padł bo za krutka jazda była koledzy wyślijcie jakieś rozwiązania z fotką bo niemam wzoru na parkingu żeby opatrzeć jak to wygląda i za co łapać
odgrzeje kotleta, dzisiaj chcialem sprawdzic poziom oleju ale zerwala mi sie linka albo odpiela sie przy tym mechanizmie. Wysle mi ktos na PW jak otworzyc tą maske ?
Witam,
Mam następujący problem ze swoją skodą.
Prawdopodobnie aku mi padł, więc nie mogę otworzyć auta z pilota.
Wszystkie zamki nie działają. Jak otworzyć awaryjnie maskę aby dostać się do aku ? Oczywiście przez prv... no chyba że ktoś wie jak otworzyć drzwi ?
Komentarz