regeneracji?.....pierwsze slysze. mozesz wziac prostownik w łape i sprobowac go podładować przez kilkanascie godzin i zobaczyc co bedzie dalej - najlepsza metoda. jak obslugowy mozesz uzupelnic woda destylowana troche, ale mysle ze tez nie za wiele to da. ile ma latek aku?
Ale szczerze mysle ze pewnie juz do wymiany pewnie powoli bedzie jak na niskich tempach pada.
[ Dodano: Pią 16 Paź, 09 16:10 ]
mozesz tez skoczyc do jakies elektryka i zobaczyc czy trzyma napiecie...jak nie ..to do wymiany i tyle w temacie
[ Dodano: Pią 16 Paź, 09 16:13 ]
ja kupilem ostatnio bardzo dobry aku firmy gigawatt (to tania linia boscha, a wiec te same podzespoly i renoma - tak jak masz np. lancie i fiata - jeden koncern, rozne ceny)..na alledrogo znalazlem za 270 zl bodajze. dobra cena. dobra jakosc, polecam
sylwek44, jak to mi tu kiedys jeden kolega powiedział: zmierz głębokość kosza tym swoim akumulatorem. Chyba, ze go naładujesz i bedzie Ci trzymał - to jeszcze sie odwlecze archwizacja koszowa
Spróbuj naładować prostownikiem, jeżeli nie trzyma to do wymiany, lepiej zrobić to przed zimą. Regenerację sobie odpuść zdecydowanie. Ja polecam Centr Future - dobre akumulatory.
Zależy co nawaliło pomiar elektrolitu ewentualna wymiana elektrolitu ale wcześniej czyszczenie czyli destylat kilka razy ładowanie następnie elektrolit i ładowanie ,,,,,,,,,,,,,,gra nie warta świeczki lepiej kupić nowy bo efekty są mierne i jest to bardzo czasochłonne
Witam serdecznie wszystkich .
Jestem od niedawna posiadaczem octavki I 2004 rokcznik TDI 1.9 66kW i oczywiście mam problem z odpalaniem po nocy. Podejrzewam akumulator bo wczoraj ledwo rozrusznik kręcił - dzisiaj odpalił już nieco lepiej ale też zajęło mu to z 5-6 sekund. Mam pytanie co do wymiany akumulatora. Czytałem na jakimś forum, że podczas odłączenia starego akumulatora i podłączenia nowego występują jakieś problemy z immobiliserem i trzeba się później podłączać pod VAGa w celu usunięcia błędu - czy ktoś o czymś takim słyszał? Czy faktycznie trzeba się do VAGa w jakimś celu podłączać przy wymianie?
Pozdrawiam
Komentarz