Stukanie po lewej stronie samochodu Octavia 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zbig
    Drive
    • 2010
    • 59
    • Toyota

Ok, dogadam "u siebie co i jak" i dam znać. Maj proponują zaraz po majówce wiec może być faktycznie kiepsko, do tego te komunie itp. Więc koniec czerwca - potwierdzę lada dzień.

Proszę upoważnioną do takich czynności osobę o usunięcie ankiety!

[ Dodano: Czw 04 Mar, 10 16:08 ]
    PS. przy obecnym zainteresowaniu, zaangażowaniu i ilości głosów skałaniam się do zamknięcia tematu. Interesuje to tylko garść osób - a w takim wypadku lepiej spotkać się na własną rękę....
  • swimboy
    Classic
    • 2009
    • 8

Witam.

Na mam dość mniej lub bardziej poważny problem.

W Octavii r.2002 Elegance Sedan TDI 110km 150 tyś km na liczniku, występuje pewne zjawisko. Mianowicie po przejechaniu dość krótkiego odcinka, po lewej stronie auta zaczynają pojawiać się pewne stukania z dość dużą częstotliwością. Hasał nie jest mocno słyszalny.

Wymieniłem łączniki stabilizatora, wymieniłem wahacze oraz tuleje.

Problem ten czasem występuje, a czasem w ogóle. Wstępnie można powiedzieć, że występuje to gdy auto jest zimne, albo dopiero co ruszyło. Głównie objawa się po przejechaniu na nierównościach po drodze ale też nie zawsze, ciężko sprecyzować. Po przejechaniu kolejnego odcinka problem znika (i też nie zawsze).

Jedynym ojbawiem tego problemu jest tylko ten dzwięk.

Zwracam się do was z pytaniem, czy ktoś może miał podobną sytuacje, czy ewentualnie ktoś może zasugerować przyczyne. Szczerze mówiąc nie chciałbym na tym etapie jechać do ASO gdyż zapewne zostane nieźle skasowany a i tak w jednym już byłem i źle zdiagnozowali ten problem.

Z góry dziękuje za jakąkolwiek podpowiedz.

Komentarz

• lakiernik2
      Classic
      • 2009
      • 3

Obstawiam na łape mocującą silnik i skrzynię do podwozia.Jest tam taka jedna śruba spod spodu jak zdejmiesz osłonę postaraj się ją dokrecić. Jeśli nie pomoże prawdopodobnie przydzwoniłeś czymś w podwozie i trza szukać.
      Rób jak uważasz ale uważaj jak robisz.

Komentarz

Pracuję...