[O1] Wiele róznych usterek.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gorg
    Drive
    • 2010
    • 60

Zamieszczone przez prodriveteam
    Mechanizm może i jest zapieczony ale podłączyłem inny silniczek i też ani drgnie. Jakieś inne pomysły??:>
    Podłączyłeś sam silnik bez mechanizmu wycieraczki i ani drgnie? TUTAJ jest schemat. Może masz problem z masą. Przekaźnik "łapie" i podaje napięcie? Napisz dokładnie co Ci nie chodzi czy sam silnik czy jak podłączysz go do mechanizmu to nie rusza? Bo ja widocznie nie jestem aż tak inteligentny i jak żaba, nie kumam.
  • GreenArrow
    L&K
    • 2009
    • 1052

Witam was serdecznie znów was pomęczę ale nic na to nie poradzę ops:

Jak pamiętacie robiłem skrzynie w mojej skodzie dzisiaj z ciekawości zajrzałem pod skodę aby zobaczyć co i jak . Zapalam światło w kanale i patrze rękawiczka ; o pan mechanik chyba sobie o niej zapomniał . Ale wiem ze nie oddam więcej na ten warsztat auta.

A wiec pierwsze pytanie czy :

1. "16514 - Zespół 1; sonda 1: elektryczna usterka w obwodzie prądowym
    P0130 - 35-10 - - - Sporadyczny"

Czy chodzi o sonde "Obwód czujnika O2 – usterka (bank1 czujnik 1)" czyli cos z płynem chłodzącym ?

2. Czy przebicie na kablach rozruchowych może powodować wystrzały gazu ?
    3. Jakim sposobem mógł dostać sie olej do kabla rozruchowego tam gdzie jest świeca ? Oleju było dość sporo a świeca jest dość mocno przykręcona.
    4. I czy podczas wymiany skrzyni itp. robi się coś przy przewodzie paliwa ? Dzisiaj o mało mnie nie zabiła ta usterka iz wyskoczył gdy przejeżdżałem przez autostrade E75 1 50 - tka w stronę Siewierza dobrze ze zatrzymałem sie pomiędzy pasami to nie doszło do tragedii ; //

Komentarz

• jack.
      Drive
      • 2009
      • 70

2. Czy przebicie na kablach rozruchowych może powodować wystrzały gazu ?
      Raczej nie. Przebicie musiało by przejść przez kolektor dolotowy niczym piorun :lol:
      Ja bym tutaj przyczyny szukał u gazowników. Przypuszczam, że gaz wymaga regulacji. Albo strzela z kolektora dolotowego albo z wydechu. Tak czy owak przyczyna jest jedna. Za dużo gazu.
      3. Jakim sposobem mógł dostać sie olej do kabla rozruchowego tam gdzie jest świeca ? Oleju było dość sporo a świeca jest dość mocno przykręcona.
      Pewnie mechanikowi sie ulało :lol:

Komentarz

• Witek1952
        Ambiente
        • 2007
        • 196

Witam. Masz błąd sondy lambda. Przebicie na przewodach zapłonowych( bo pewnie o tych myślisz) może powodować wystrzały a już na pewno wzrost HC w spalinach. Olej dostał się przy dolewaniu. Pozdrawiam.
        Witek

Komentarz

Pracuję...