Zamieszczone przez prodriveteam
[O1] Wiele róznych usterek.
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Witam was serdecznie znów was pomęczę ale nic na to nie poradzę ops:
Jak pamiętacie robiłem skrzynie w mojej skodzie dzisiaj z ciekawości zajrzałem pod skodę aby zobaczyć co i jak . Zapalam światło w kanale i patrze rękawiczka ; o pan mechanik chyba sobie o niej zapomniał . Ale wiem ze nie oddam więcej na ten warsztat auta.
A wiec pierwsze pytanie czy :
1. "16514 - Zespół 1; sonda 1: elektryczna usterka w obwodzie prądowym
P0130 - 35-10 - - - Sporadyczny"
Czy chodzi o sonde "Obwód czujnika O2 – usterka (bank1 czujnik 1)" czyli cos z płynem chłodzącym ?
2. Czy przebicie na kablach rozruchowych może powodować wystrzały gazu ?
3. Jakim sposobem mógł dostać sie olej do kabla rozruchowego tam gdzie jest świeca ? Oleju było dość sporo a świeca jest dość mocno przykręcona.
4. I czy podczas wymiany skrzyni itp. robi się coś przy przewodzie paliwa ? Dzisiaj o mało mnie nie zabiła ta usterka iz wyskoczył gdy przejeżdżałem przez autostrade E75 1 50 - tka w stronę Siewierza dobrze ze zatrzymałem sie pomiędzy pasami to nie doszło do tragedii ; //
-
-
2. Czy przebicie na kablach rozruchowych może powodować wystrzały gazu ?
Ja bym tutaj przyczyny szukał u gazowników. Przypuszczam, że gaz wymaga regulacji. Albo strzela z kolektora dolotowego albo z wydechu. Tak czy owak przyczyna jest jedna. Za dużo gazu.
3. Jakim sposobem mógł dostać sie olej do kabla rozruchowego tam gdzie jest świeca ? Oleju było dość sporo a świeca jest dość mocno przykręcona.
Komentarz
-
Komentarz