Czyli co gwintujesz poprzez szmatę :?:
[O1] Cofanie spalin zapchane nawiewy?
Zwiń
X
-
[O1] Cofanie spalin zapchane nawiewy?
Witam
Jak kupowałem auto 80.000km temu już zaczynała świszczeć turbina. Od jakiegoś czasu zauważyłem iż cała komora silnika jest zapaskudzona nalotem ze spalin (kolor skody biały). Miałem się tym zająć jak najszybciej lecz z braku czasu wyleciało z głowy. Aktualnie od wczoraj nawiew na podszybiu zaczął bardzo skąpo dmuchać aż nie wyrabia z odparowaniem przedniej szyby, Pomyślałem że może być to wina filtru przeciwpyłkowego. Wyjąłem go, filtr maksymalnie zasyfiony tym nalotem. Oczyściłem go i nic nie pomogło. Co może powodować cofanie tych spalin np. nieszczelny wydech? Jak oczyścić, poprawić nawiew na podszybiu?
-
-
Filtr pylkowy wymieniles bo oczyscic-przedmuchac to mu nie pomoze. Nie piszesz ile czasu minelo od kupna. Poprzedni wlasciciel na pewno nie zrobil Ci prezentu i przed sprzedaza tez nie wymienil. Jazda w zimnej porze roku zapycha go bardziej niz latem. Jezeli wiesz co to odma to sprawdz ten przewod. Wlot powietrza do filtra kabinowego nie jest z komory silnika chyba ze brak uszczelek odgradzajacych.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
-
Auto użytkuję rok zaobserwowałem że z okolic turbiny ulatniają się spaliny bardziej białe sprawdziłem olej sporo ubyło. Podjadę do znajomego mechanika i sprawdzimy tą odmę. Sprawdzę także luzy na wirniku i jego łopatki. Coś czuję że będzie potrzeba regeneracji turbiny dobrze że nie jest V.
Komentarz
-
Komentarz